NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

9 Ocak 2013 Çarşamba

bronşiolit

Yılbaşından bu yana malesef bronşiolit denilen bir türlü kurtulamadığımız hastalıkla uğraşıyoruz. Naz bunu 3. defa geçiriyor malesef. 9 aylıkken ilk bronşiolit olduğunda çok korktuk hatta biraz ciğerlerede inmişti , alıp İzmire götürmüştük antibiyotik, şuruplar , buhar makinesi sayesinde 1 haftada geçti. İkincisinde de yine aynı ilaçları kullandık. Şimdi ise üçüncü defa aynı hastalığı geçiriyoruz ve antibiyotiksiz atlatmaya çalışıyoruz.
Önce hafif ateşi çıkıyor, solunumda inanılmaz hırıltılar oluyor, sona kuru kuru öksürük, sonra balgam ve balgamı çıkarmak için öksürük, kusma, en son burun akıntısı derken geçip gidiyor ama her seferinde kuzucuğumu çok hırpalıyor. Rahat uyuyamaması ve nefes alamaması sinirlerini bozuyor genel anlamda çok mız mız, hırçın ve herşeye ağlıyor. Tabi geceleri bizde uykusuz. Burnuna sprey(deniz suyu)sıkmaya çalışıyoruz, şurup içirmeye en azından biraz rahat uyusun diye yardımcı olmaya çalışıyoruz ama kuzucuğum kimbilir ne kadar canı yanıyor, kıyamam ona. Sanırım ciddi bir kontrole ve doktora götürmemin zamanı geldi çünkü hastalığın kronikleşmesinden korkuyorum. Önümüzdeki günlerde Naz ın kontrolleri var, o arada bunu da aradan çıkartmalıyız. Malesef erken doğduğu için ciğerler gelişmemişdi ve solunum yapamıyordu doğduğunda ve şu anda da bu tür hastalıklardan koruyamıyoruz ciğerler güçsüz olduğu için.

Biz yeniyılı hastalıkla başladık ve böyle devam etmesin inşallah tüm yıl :).Bir kaç gündür daha iyi ama geceleri yine rahat uyuyamıyor. Allahım beterinden korusun , çaresi olmayan hastalık vermesin tabiki ..

(Bu arada ben resim ekleyemiyorum yükle bölümünde dosya seçmeyi göstermiyor, nedenini bilen var mı?)


11 yorum:

  1. ahhh ahh bir aydır bu problemi yaşıyoruz hala düzelmedi. inşallah bi an önce iyileşirler

    YanıtlaSil
  2. amin canım mikrop illaki gelip bizim küçücük kuzucukları buluyor, canlarım benim küçücük bedenleriyle bir de hastalıkla uğraşıyorlar. hepsine şifa versin biran önce

    YanıtlaSil
  3. Canım çok çok geçmiş olsun,bir an evvel tam tedavi görmeli kuzucuk:(Sorunu ben de yaşıyorum.O yüzden fotoyu önce web picasa albümlerine yüklüyorum,sonra o dediğin yerde solda web picasadan yükle var,oradan yüklüyorum.Çok öptük,kuzucuğa tekrar geçmiş olsun,nane kaynatıp odasına koyabilirsin buharını solusun,ya da su kaynatıp içine nane yağı da koyabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. cok cok cok gecmiş olsun
    en küçük rahatsızlıklarında dünya büyüyor gözümüzdde :(

    YanıtlaSil
  5. Çook geçmiş olsun:(
    Bende de aynı sorun var resim yüklenmiyor

    YanıtlaSil
  6. tubacım çok teşekkür ederiz geçsin gitsin bu hastalık kuzucuğum perişan oldu. canım ben web picasa da yükleyemiyorum işin kötüsü :(

    YanıtlaSil
  7. emrecim çok teşekkürler aynen walla büyüyor onun acısı bizim acımız oluyor. bahar teşekkür ederiz. bu resim olayı benim canımı sıkıyor kaç gündür.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun, o kadar minikler ki :( Allah dayanma gücü versin yavrularımıza...

    YanıtlaSil
  9. hilalim bizimkide oldu bronşit 2 gğn hastanede yattık buhar verdiler birdaha tekrarlarsa astıma çevirebilir dedi doktor.allahtan tekrarlamadı biz eve buhar makinesi aldık baya faydasını gördük klima yaktığımız için havayı kurutuyo..

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun esracım. bizimki bronşite çevirmiyor ciğerlerine inmaden üst solunum yollarında kalıyor ama çok uzun sürüyor :( biran önce şifa versin ayazıma nazıma :)

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)