NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

10 Ocak 2013 Perşembe

Naz yemek yemeyi öğreniyor....

Bu ara en önemli gelişmelerimizden bir tanesi de Naz kendisi yemek yemek istiyor malesef. Malesef diyorum çünkü Naz için çok eğlenceli fakat benim için kabus saati. Her yer yemek. Mama sandalyesinin altına bez seriyorum, malesef önlük takamıyorum çıkartana kadar ağlıyor. Üstü batıyor, yerler, ağzı , burnu ama çok çok zevk alıyor. Henüz kaşık olayını yapamıyor. Kaşığı tutmayı beceremediği için, ağzına götürürken hop omuzunun üstünden arkasına uçuyor yemekler :) Çatallada henüz tam kaynaşamadı ama çok sevdi. Çatalı alıyor, gösterdim annecim böyle batırıp ağzına götüreceksin diye. Batıramıyor, dakikalarca uğraşıyor sonra ıh ıhh gösteriyor bana çatalı , ben batırıyorum yemeğine o da hop yutuyor. Bazen de elleriyle mıncık mıncık yiyor. Tabi ben terliyorum, bunalıyorum ama büyük haz almış oluyor.

Çatalı ikinci tutuşu bu arada tekrar maşallah diyeyim ilk anlatmamızda ne yapması gerektiğini anladı ama becerisi yok henüz :) Ben batırıyorum çatalına, o hop ağzına...
Ayrıca küçük bir gurme kendisi. Hiç bir yeni tadı kabul etmiyor. Alışık olduğu şeyleri yemek istiyor.Ya da yeni bir şey yiyecekse önce azcık dilini değdiriyor, beğenirse ağzını açıyor beğenmezse kafasını çeviriyor. Eğer ki hoşlanmadığı yemeği çaktırmadan ağzına koymuş olursam hepsini hop geri çıkartıyor. 'Naz başka yemek yok annecim bununla karnını doyurmak zorundasın' deyip ağzına yemekleri koydukça o da bıkmadan usanmadan ağzından geri çıkartıyor hepsini. İştahsız bir bebek daha öncede sıkıntımı anlatmıştım. Günde toplam 2 ana öğün yiyor geri kalanlar muhallebi, muz, bisküvi ,ıvır zıvır. Meyve suyu sevmiyor. Bazen kesinlikle ret ettiği yemeği 1 hafta sonra yiyebiliyor. Ama aç annecim ağzını hadi yemek saati dediğimde öncelikle bir kaç saniye kaşıktaki yemeği inceliyor, tabağa yani yemeğin bütününe bakıyor, dilini değdirip en son ağzını açıyor.
 Isırarak yemesini öğretmiştim. Dişleri çıktığından bu yana sert katı her şeyi veriyorum. Ekmeği, elmayı, mandalina, portakalı,  böreği, çikolatayı(ki bunu daha 2 defa verdim) hepsini ısırarak yiyor ve yutabiliyor ama bazen boğazına takıldığı oluyor ama o kendini bir şekilde kurtarıyor. Yine de verdiğim şeye dikkat ediyorum yiyene kadar bekliyorum dikkatlice. Bu arada çikolata lafı geçmişken , bayılıyor, eğer görürse ki ambalajlı olanların ne olduğunu anlamıyor ama biz yerken ya da ambalajı açık bir çikolata görse atıyor kendini yere, ıh ıhh eh ehh gösteriyor çikolatayı. Neymiş yemek istiyormuş. Ama annecim zararlı bu sana, anlamıyor ki! (daha komutlardan başka birşey anlamıyor zaten) sen ne dersen de o ıhıh ıh ıhh diye istediği çikolatayı göstermeye devam ediyor.
Örneğin muzu uzatıyorum ısır annecim mama getirdim diyorum . Ih ıh ıh ıh diye elini uzatıyor. Neymiş eline  istiyormuş maymuncuk. Veriyorum kendisi yiyor.

Neymiş efendim? bu cimcimeler daha dünyayı tam tanımadan çok bilmişler. Tanıyınca düşünemiyorum. Hepimize kolay gelsin :)


                                                

4 yorum:

  1. offf offf bu yemek işi benide çıldırtacak poposuna harcadığımdan daha fazla ıslak mendil harcıyorum yemek yedirirken balıklarmı dersin meyvelermi yazın evimi karınca basmıştı hayatımda ilk defa başıma geldi. önüne geçemiyorum yapacak birşey yok sanırım döke saça yemeyi öğrenecekler :) ayrıca bu yeni nesil dediğin gibi çok bilmişler gözlere bak cin gibi maşallah muzu yerkenki resmi ohhh canıma değsin kendim yiyorum işte der gibi :)

    YanıtlaSil
  2. güzincim bende korkuyorum walla evimi böcekler basacak diye koltuklara örtü serdim. halıları görmek bile istemiyorum her yeri yemek lekesi. umarım çabucak öğrenir bizim bızdıklar yemek yemeği. o neysede bir de bunların tuvalet eğitimi var o zaman ne yapacağız bakalım :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel:)bizimkide tembel bu konuda her şeyi biz verelim istiyor:)kendi kendine yemeye alışma meselesi malesef böyle meşakatli oluyor...

    YanıtlaSil
  4. en güzeli pelincim bırak siz verin :) nasıl olsa bir şekilde öğrenecekler. allahım sağlık versin evlatlarımıza da ev kirlensin napalım önemli değil

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)