NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

30 Ocak 2013 Çarşamba

yeni dişlerimiz


Ben bu kışı hastalık yılımız olarak kayıtlarıma alıyorum çünkü çok hastalandık ana-kız. Kuzucuk çok şükür 2 gündür daha iyi, sadece öksürüğü kaldı fakat bu defa ben berbat durumdayım, 3 gündür boğuk bir ses, tıkalı burun ve kulaklar, başağrısı mahvetti beni. Boğaz ağrısıyla başladı. Aman dedim kızım hasta olmasın ben olayım , oldum ama bende Naz' a yoğunlaştığım için kendime pek bakamadım bugün derhal ilaç almaya başlıyorum biran önce kurtulmak istiyorum vücudumdaki mikroplardan :)
Naz' ın durumu anlaşıldı evet kuzucuğun alerjisi var, büyük bir ihtimallede klimaya çok aşırı tepki veriyor ama Naz' ın bu kadar hasta olmasının ardında yine küçük küçük prinç taneleri varmış. Kızıyorum kendime bazen neden anlayamıyorsun çocuğunun derdinden diye. Ama ikinci diş çıkartışı bir-kaç tane birden çıkartıyor her seferinde ve ben anlayamadım. Hemen ah ah vah vah üşüttüm çocuğu hasta ettim çocuğu diye yiyorum kendi kendimi. Evet diş çıkarmadığı dönemlerde de alerjisinden dolayı bronşiolit oluyor ama bu kadar ağır geçirmiyor.
Naz' ın bronşiolit macerası 2 defa dişlerle birlikte olan çok ağır geçirdiği, 2 defa hafif geçirdiği olarak istatistiklerimize eklendi.
Bu kadar ateş, bir lokma yemek yememe, hırıltı, öksürük, balgam derken dün baktım ki 2 küçük prinç taneleri alttaki dişlerinin iki yanında yerlerini almışlar:)
Kıyamam kuzucuğum ne acı çekdin bu dişler yüzünden. Kaşıntısı bir ay sürüyor, çıkarken ağır bir hastalık cabası oluyor. Çıksın artık hepsi kurtulsun benim meleğim.
1 yada 2 tane değil 3-4-6 tane birden çıkartıyor Naz dişleri. O yüzden bu kadar hırpalıyor onu herhalde. İlk sekiz aylıkken çıkardı 6 tane. Şimdi altta 2 tane gördüm ama üstlerde kabaran azı dişleri var.Hayırlı olsun kuzucuğum yeni dişlerin, hayatının kalanı az acılı , çok mutlu olsun kuzucuğum.
Ayrıca bu son geçirdiği ateşli hastalıkdan sonra bir haftadır huyları değişdi. Kalıcı huylarmı yoksa geçici, hastalıkdan dolayımı bilmiyorum ama herşeye ağlıyor. Gördüm ki kuzucuğum ilk başlarda kıyametleri kopartıyordu hastane ve iğne için şimdi daha az ağlıyor :) Çok iyi gözlemci, her gün akşam iğne olmaya götürüyoruz Naz' ı iğne ve şırıngayı hemşireye uzattığım anda başlıyor Naz yüzünü buruşturup ııhh ıhh diye ağlamaya, biliyor bebeğim iğne olacığını kıyamıyorum içim gidiyor. Bir kaç defa tekrarlandıkdan sonra alışıyor daha az tepki veriyor kuzucuğum benim akıllı bebeğim.
Bu ara fotoğraf da çekemiyorum hiç, ben böyle dedikçe yani Naz ın şu halini çekmeliyim bu ağlamasını kayda almalıyım dedikçe , zahmet etme karıcığım ben salona bir kamera yerleştireyim, herşeyi kaydetsin sende bu kadar üzülmezsin olur biter diyor :) bazen düşünüyorum da iyi fikir esasında he he :)
Yakında yeni fotolarımız yeni haberlerimizle görüşmek üzere...




10 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun diş çıkartma döneminde böyle şeyler oluyor malesef Ada 'da 2-3 diş birden çıkartıyordu zor dönemler Allah sağlıkla bu dönemleri atlatmayı bütüb dişlerini hayırlısıyla çıkartmayı nasip etsin kuzucuğa:)

    YanıtlaSil
  2. amin canım çok teşekkür ederiz, en zahmetli yavru insan yavrusu , emek istiyor. İlk bebeğimiz anneminde 30 sene önce bebek büyüttüğünü düşünürsek biraz zorlanıyoruz ama ikinci olsa herhalde alim olmuş olucaz :)

    YanıtlaSil
  3. benim kızımda 8. dişini çıkardı geçen haftalarda baya bi sıkıntı çektik şükür atlattık.Rabbim yardımcınız olsun ayrıca bende senin gibi bu yılı hastalık yılı ilan ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. :) sizede çok geçmiş olsun. allah beterinden korusun yavrularımızı, geçip gidici çaresi olan hastalık versin

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun,herkes hastalanıyor bu aralar
    eve bir girdi mi zaten tüm aileyi sarsıyor

    YanıtlaSil
  6. Canım geçmiş olsun,tez zamanda iyileşirsiniz inşallah:))

    YanıtlaSil
  7. Yeni dişleri hayırlı olsun Naz kuzunun,sana da çok geçmiş olsun canım,bunlar bu kışın son hastalığı olsun.
    sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. elif ve özgün hayat çok teşekkür ederiz. nazın annesi sanada teşekkür ederim amin inşallah son hastalığımız olur, sizede sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun. Aynı diş sıkıntısı bizde de var . Alt iki azıyı çakarttık. Üst azılardan biri patladı, diğeri şişmiş durumda. Çok sıkıntıdayız . Yemek yok uyku yok... Memeye yapıştı neredeyse... Sürekli emmek istiyor. Geçecek inşallah:) güzel sıkıntılar olsun...Bizimki de hastalıktan sonra huy değiştirdi. Huysuzlaştı. Sinirli oldu. İştahı gitti. Hala tsm düzelmedi bakalım diştendir deyip bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederiz. sizede geçmiş olsun. meğer bir tek benim kızım böyle zor çıkartıyor, huy değiştiriyor sanıyordum :) bizde aynı durumdayız dişdendir deyip bekliyoruz. umarım çabuk geçer bu sıkıntılar:(

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)