NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

9 Ocak 2013 Çarşamba

Yeni, saçma heceler, teknoloji merakımız...

Naz 13. ayını bitirirken çok hızlı gidiyor yetişemiyorum hayata, koşturmacaya :) Gerçi 13. ayımızda ama 10 - 11 aylık bebek hareketleri yapmakta , biz bunu önemsemiyoruz çünkü doktor 2 yaşına kadar, emekleme, yürüme, konuşma,kilo,boy konularında diğer bebeklere göre farklılık göstereceğini, daha sonra bu farkı hiç kimsenin hissetmeyeceğini söylemişti. Naz gerçek ayına göre geriden geliyor. 11 aylık bebek gibi sıralıyor, ufak heceleri bir araya getiriyor(henüz bir kelime çıkmadı ağzından), derdini , istediğini çok iyi anlatıyor.

İlginç hecelerimiz var. Kime söylesen saçma bulur ama ailecek çok iyi anlıyoruz. Örneğin aşağıdaki gibi herşeye elini uzatıp peh peh beh beh gibi heceler söylüyor. Bunu istiyorum diyor. Artık ne istiyorsa, hiç bitmiyor :)

En çok da askıdaki montuna peh peh diyerek gösteriyor sonra da bye bye anlamına gelen baş baş hareketini çok yapıyor. Hanımefendi montunu giyip, dışarı çıkıp, gezmek istiyormuş. Montunu eline verirsen iki ucundan tutup kafasına geçiriyor, geçiriyor dediğim saçma sapan tutuyor kafasına işte güya giyecek kendisi :) Ya da kucağımıza gelip mutfak dolaplarına peh peh diyor. Dolapları açmak istiyormuş :) Ayrıca susadığında biberonuna peh peh yapıyor, çok susadıysa peh peh peh beh beh diye ardı ardına susmuyor biz verene kadar :) Derdini çok iyi anlatıyor. Bah bah pah gibi hecelerde onun gösterdiği yere ya da şeye bakmamız gerekiyormuş. Çok eğlenceli bu dönem, çok zevk alıyorum onun bu hallerinden. En çok da bir birey olduğunu hissettirmesi hoşuma gidiyor. Sevdiği sevmediği yemekler, istediği oyunlar var, istemediği durumlar var, uyumak istemediği zamanlar bunları artık böyle saçma kelimelerle tek tek anlatıyor kuzucuk.


En çok ba ba ba - be be be -de de de de- ıh ıh ıh heceleri ağzımından düşmüyor. Her zamanki gibi oyuncaklar umrumuzda değil. Ama nadirde olsa resimdeki gibi yakalıyorum kendisini. Ben nereye o oraya. Ordan oraya koşuşturup işleri bitirme telaşım olduğunda kafası karışıyor, bir oraya bir buraya derken durup yüzüme bakıyor masumca, dayanamıyorum alıyorum kucağıma öpüyorum her yerini, kucakta topluyoruz evi. Daha doğrusu ben katlıyorum çamaşırları o çekip dağıtıyor :) Sildiğim yerler ıslaksa ellerini oralara şap şap vurup sonrada bakıyor :) napayım sonra yıkıyorum ellerini.

Telefonsuz yaşayamıyoruz sanki. Görmesin bir telefon ! sevgilisiyle mesajlaşan genç kızlar gibi tutuyor iki elle baş parmaklarla ekranı kaydırıyor, elinden bırakmadan oturuyor, uzanıyor telefonla, dakikalarca. Eğer tuş kilidine geçerse ıh ıh ıhh bize uzatıyor, açıyoruz. Birde elinden alırsak kıyamet kopuyor, saklarsak sakladığız yeri ıh ıh diye gösteriyor. Telefon ve bilgisayar hastasıyız kısacası. Telefon çaldığında alıp kulağına götürüyor ama tam kulağını denk getiremiyor bazen kafasınada götürdüğü oluyor :). Ayrıca bilgisayarı görünce gözleri yerinden fırlıyor sevinçden çığlıklar atıyor ama her ikisindede ekran asla kararmasın istiyor :)

İşte bu aralar Naz sürekli bu yeni türettiği heceleri tekrarlayarak, sanki unutmaması gerekiyormuş gibi tekrarlayarak meraklılığına devam ediyor.  Canım kızım benim nazlı Naz' ım seni çok seviyorum annecim akıllı bebeğim.








4 yorum:

  1. canım çok güzel anlatmışsın. mont işi bizdede var sürekli dışarda olmak istediği için eli montunda. bizimkide telefonlara bilgisayara ipade çok meraklı ama vermiyorum. telefonu elinde görünce söylemeden geçmeyeyim dedim eminim sende biliyorsun ama telefonlar onlar için çokk çokk zararlı :(

    YanıtlaSil
  2. Cimcime resmen:)Demek montunu alıyor,çıkacağım diyor:))Ne akıllı bu bıdıklar insan bazen şaşırıyor.Gerçekten de dediğin gibi tutmuş elinde telefonu pek bir mutlu:)Sağlıklı olsunlarda ister geç yürüsün,ister geç konuşsun canım,zaten sen de öyle düşünüyorsun:)Çok öpüyorum,Naz'ın adımlarını takiplemeye devam:)

    YanıtlaSil
  3. güzincim bende biliyorum çok zararlı ama bu defa sinirden yerdn yere çarpıyor kendini. sinirli bir bebek olmasın diye biraz oyalıyorum sonra dikkatini başka şeye çekip elinden almaya çalışıyorum ama hep bir kargaş aiçinde günlerimiz sağlık olsun. mont olayına çok gülüyoruz ailecek akıllı bu çocuklar :) öpüyorum seni ve bebişini

    YanıtlaSil
  4. tubacım hemde ne cimcime . biz montu alıp bay bay demesine hastayız montunu askıdan. hadi montu istedin, hadi giymeye çalıştın bay bay demesini nerden akıl ediyorsun. allahım sağlık versin hepimizin evladına. naz ın adımları devam ediyor bekleyin canım. öpüyorum seni ve ege yi

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)