NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Malesef yine bronşit :(

(bu foto 10 gün öncesine ait )

 Naz malesef yine bronşit oldu. Hırıltı, öksürük ve öksürürken nefes alamama yıprattı yine kuzucuğumu. Dün doktoruna gittik. Yine antibiyotik ve buhar tedavisine başladık. Köpek dişlerinin çıktığını söyledi doktor. Huzursuzluğu yine dişlerden, bronşit de büyük ihtimal diş çıkarttığından ama doktor erkenden gelişmemiş ciğerle doğduğundan bronşit olması çok normal, ileride kendini toparladığında geçer bu sıkıntılar dedi. İnşallah geçer, çok üzülüyorum çünkü onu hasta halde görmeye.
Ayrıca gelişimimiz 4 ay geridenmiş. Şu anda 9,600kg, 76 cm boyunda. Buda 13 aylık bebek kilosu ve boyuymuş ama Naz 17 aylık. Biraz moralim bozuldu ama o kadar hastalık ve erken doğmasına rağmen normal bu boyutlarda olması dedi doktor. 1,600 kilo doğan bebekden daha ne bekleyebilirizki 2 yaşına kadar gelişimi geriden olacakmış. Hemencik bu köpek dişleri de çıkartıp sağlığımıza kavuşalım inşallah.
Naz 2 gün sonra 17 aylık olacak. Değiştiğini görüyorum. Yeni kelimeler öğrendi. Bunları bir sonraki postumda detaylı anlatıcam.


 Hafta sonumuz çok güzeldi ama Naz dan ayrı geçti. Cumartesi canım arkadaşım İzmirden geldi ve başka bir arkadaşımızın kına gecesine gittik. Naz' ı annem, abim ve eşine bıraktım. 3 kişi uyutmaya çalışmışlar tam 2 saat uğraşmışlar uyutmak için ama bizim cadı biz olmayınca böyle uyumuyor. Artık öğlen anane akşam baba ya da anne uyutacak diye düşünüyor ve akşamları mutlaka bizi istiyor. Neyseki 11 de zar zor uyumuş. Kına gecesinden sonra uzun zamandır görüşmediğimiz için biraz laflamaya indik çarşıya kahve dünyasında oturup sohbet ettik. Gece 1,30 gibi eve dönüp Naz!ı aldım yanıma, uyanmadı fıstık.
(hoşgeldin arkadaşım)

 Pazar günüde aynı arkadaşımızın düğününe gittik. Kır düğünüydü. Eşlerimiz gelmedi. Kız kıza güzel vakit geçirdik. Kır düğünü olduğundan erken başladı düğün. Ben Naz'ı öğle uykusundayken bıraktım çıktım evden. Akşam 9 gibi döndüm ama çok yoruldum. Evle ilgilenemedim, nazla ilgilenemedim, kendimi kötü hissettim ama napalım bir haftamda böyle arkadaşlarımla geçmiş oldu.

                                     

10 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun canım,üzülmeni anlıyorum ama erken doğan bebeklerin hepsinde benzer durumlar oluyor ve ileride fark kapanıyor hatta daha da iyi gelişiyorlar merak etme.İyi yapmışsın düğüne katılmakla ara sıra böyle değşikliklere insanın ihtiyacı oluyor.Bizim de nefese ihtiyacımız var:)Çok güzelsiniz ana-kız fotoğrafta,ileride çok sıkı dost olacağınız şimdiden belli oluyor:)

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun canım,tez zamanda şifa diliyorum Allah tan. Naz ablasıda 2,200 gr. doğmuştu, yaşıtlarını yakalaması ve kaybettiği vitamin vs. kazanması için, doktorumuz bir içecek (Pediasure Plus) yazmıştı,raporla verince baya uyguna geliyor fiyatı.bu sayede düzelmişti. Belli oranlara gelince boy ve kilo, bıraktırmıştı. bir danış istersen dr.una.
    Evde kızınla olamadığın için hiç üzülme, sen mutlu olamazsan, kızınıda mutlu edemezsin canım,doping olmuş sana, ayrıca çok güzel olmuşsun canım,fotolar çok hoş :) Naz ın gülen yüzüne ve uyumunuza bayıldım canım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun minik kuzucuğa hilalcim..öpüldünüz..

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun ne yapacağız biz bu bıdıklarla hilalcim ya. valla ruhsal yıpranma perişan ediyor bizi. inşallah en kısa sürede toparlar. iyiki düğüne gitmişsin en azından kafa dağıtmış oldun

    YanıtlaSil
  5. Canım tubacım teşekkür ederim,inş kapatacak aradaki farkı sağlığı iyi olsun inşallah yeter. Aynen güzel bir değişiklik oldu haftasonu bize. Evet şimdilik iyi anlaşıyoruz kızımla bakalım ileride neler olacak allah o günleri görmeyi nasip etsin. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. güzincim bilmiyorum ki tam geçti diyorum tekrar hasta oluyor, tam iştahı yerine geldi oh bitti diyorum tekrar bronşit oluyor. Bakalım inşallah çabucak toparlar kendini. Biraz kızkıza kafa dağıttık hafta sonu güzeldi :)

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun balımm:( zor oluyo onları hasta görmek... Ama merak etme onlar bizim gibi değil hemen atlatıyorlar herşeyi...
    öptüm çok çok çok:)

    YanıtlaSil
  8. ferdacım çok teşekkür ederim. Bende danıştım doktorumuza, adını şimdi hatırlamıyorum ama hem kan hem de vitamin takviyesi bir şurup verdi. Evet ben mutlu olunca oda mutlu oluyor, ben mutsuzsam huysuzlaşıyor. Herşeyin farkında ufaklık. Beğendiğine sevindim fotoğrafları, teşekkürler. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. esracım çok teşekkür ederiz. bizde sizi öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  10. öncelikle geçmiş olsun...önceki paylaşımlarınızda kaçırmış olabilirim,sık bronşit oluyormuş gibi algıladım yazınızdan,alerji testi yaptırmanınızı öneririm,alerjinin en önemli belirtisi sık bronşit imiş..
    ayrıca oğlum için kullandığım 'immuzinc'isimli takviye minerali doktorunuza danışıp kullanmanızı tavsiye ederim,uzun bir süre hastalıklardan korunmasına yardımcı oluyor,

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)