NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Naz 17 aylık :)

Prensesim dün tam 17 aylık oldu. Sanki 17. ayda birden büyüdü, fiziksel olarak yüz görünümü değişti, saçları uzadı, nerdeyse görünen tüm dişleri tamamlandı, sanki büyük insan oldu :)
Yine azı dişi ve köpek dişleri çıkarması, ateşleri, öksürük, hırıltı, bronşitle dolu bir ay geçirdik. İştahsızlık devam ama ara ara iştahlı olduğu öğünler oluyor ama asla ısrar etmiyorum yemesi için. Demir takviyeli vitamin şurubu içiriyorum ve ayrıca meyveyi çok yemesi, süt içmesi içimi rahatlatıyor. Bir şekilde üç beş lokma derken vitaminini alıyor kuzucuğum diye düşünüyorum.
17. ayımız sürekli Naz'ın istekleriyle geçti. Evde sürekli bişi istiyor ya da istemeyince ağlıyor, şımarıklık yapıyor. Örneğin bir gece uyurken üstünü örtüyorum, itiyor üzerinden örtüyü, istemiyor. Ertesi gün örtmüyorum bu defada ört üstümü diye ağlıyor. Evde sürekli bir terlik ve ayakkabı sorunumuz var. Ben mutfakta iş yaparken gelip ev terliklerimi çıkartıyor, başka terlik getirip onları giymemi istiyor. Ya da ayakkabıları getiriyor dolapdan.' Eeeg eehhg' diye diye getiriyor, biliyor pis olduğunu ama yapmakdan vazgeçmiyor.
Annemin özenle işlediği dantel, örtü vs. çeyiz çekmecemi dağıtıp, boşaltıyor bir de çıkıp çekmecenin içine oturuyor. Sürekli elimizden tutup 'kın kın' diyor. Kın kın yürümek demek , gezmeye yürüyüşe götürmemizi istiyor. İşi gücü dışarı çıkmak, sürekli gezmek istiyor. Altını değiştirtmek, üstünü değiştirtmek istemiyor. İstiyor, istemiyor yani hiç sonu gelmiyor bu listenin.
Yeni kelimelerin arasına 'papey' (ayakkabı demek) 'goo' (gol demek) 'papağaa' (papağan demek) 'paaa' (pat demek,bunu düşünce söylüyor)eklendi. Ya esasında ben ayakkabı diyorum ama babası papa dedikçe o da orta yolu bulmuş ve ayakkabılarına papey diyor. Çok komik. Eşime söyledim neden papa diyorsun düzgün söyle dedim, aman dedi ayakkabı desem söyleyebilecekmi? bırak büyüyünce düzgününü söyleyecek nasıl olsa dedi :) peki dedim herşeye bir cevabı var zaten
Kraker yemek istediğinde 'kıh kıhh', su içmek istediğinde ise 'şşii şşiişş' diye sesler çıkartıyor. Sanırım benim çocuğum konuşmayacak bunun da kolay yolunu bulmuş tek heceyle anlatıyor isteklerini.
Herşeye hayır ya da evet anlamına gelen kafa sallıyor. İstemediği şeylere 'cık ııghı cık ıghhı' diye ellerini sallıyor. Örneğin Naz beni seviyormusun hı hı diye kafa sallıyor. Uyumak istermisin 'cık ıgı' deyip kaçıyor :)
Büyüdü sanki herşeyi anlıyor. Konuşamasada bu ufak hecelerle herşeyi anlatıyor.
Ayrıca hala gagnam style şarkısına bayılıyor. Videosunu açıyorum telefonu eline istiyor. Telefonu karşısına koyuyor hem izliyor hem dans ediyor. Çok eğleniyor çok.
Dün kuzucuk babası ve ananesi ile izmire babaanne ve dede ziyaretine gitti. Bugün dönecekler kısmetse, çok özledim fıstığı ama arkadaşlarımla dün akşam çıkıp bira, cips yiyip sohbet etmeyi, yalnızlığın tadını çıkarmayı da ihmal etmedim. Aylardan sonra tek başıma bekarlığımdaki gibi bir akşam geçirmek bana çok iyi geldi. Tabi kuzucuğumun resmi hep önümde, yedimi , uyudumu, ilaçlarını içtimi hep aklımda. Çabuk dön meleğim.
Nice güzel ayların, aylarımız olsun annecim
Sevgiler

10 yorum:

  1. oyy kıyamam ona ben,ne güzel anlatıyo işte hilal aa konuşmuyo diosun bide çocuğa al işte herşeyi anlıyosun bak:)))ah bizimkide başlasa artık konuşmaya ne güzel olar.neyse ben blogumu yazıyım bak neler yapıo bizimki:)

    YanıtlaSil
  2. anlatıyo dimi, bu da konuşmak sayılır :) başlar başlar merak etme o zaman sıkısın gelir. çabuk geçiyor zaman. yaz bakalım okuyalım ayazımızı :)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah resmen konuşuyor aslında canım,bence dili birden bire çözülecek.Geçenlerde 2 yaşında bir çocuk gördüm,çok şaşırdım,süper konuşuyordu.E tabi konuştuğu için sendrom mendrom olmamış,belki Naz da öyle olur:)Ohhh arkadaşlarınla ne güzel keyif yapmışsın,özeniyorum yahu:)Öpüyorum,nice aylara hep birlikte:)

    YanıtlaSil
  4. aaa inşallah tubacım bir konuşsa sendrom bitecek dediğin gibi sinirler yumuşayacak . bekliyoruz bakalım. ama her dediğimizi anlaması çok hoşuma gidiyor. evettt çok özlemişim sahilde arkadaşlarla sohbet edip bişeyler içmeyi :) bende öpüyorum hepbirlikte inşallah

    YanıtlaSil
  5. nice aylara hilalcim. bu küçük bıcırlar çok düşünüyor ama kelime haznesi yetersiz kalıyor dertlerini anlatamıyorlar işte bütün mesele bu :) anneler gününü kutluyorum öpüldünüz :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler güzincim. aynen öyle ama vücut diliyle herşeyi anlatıyorlar. bende kutluyorum canım çok teşekkürler. bende öptüm

    YanıtlaSil
  7. Papey cidden komikmiş Hilal :))

    bu arada ooohh dedim son paragrafı okurken
    Iyi yapmışssın, ne de güzel yapmışssın. Inan kendim gezip içmiş eğlenmiiş gibi sevindim senin adına :)) arada böyle zamanlar anneler için süper süper :)

    Naz kızımın 17. Ayını kutlarım, sağlıkla büyüsün :)) çook öptüksizi

    YanıtlaSil
  8. Kuzunun 17.ayı kutlu olsun canım,nicelerine inşallah :)
    öptüm seni de kuzuyu da :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederiz emrecim cidden komik birde bazen papeyyy diye bağırışı varki ısırasım geliyor heryerini :) deşarj olmaya ihtiyacımız dimi ama arada yapmak lazım :) bizde sizi çok öpüyoruz

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederiz ferdacım amin. bizde seni ve adaşımız naz ablamızı öpüyoruz :)

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)