NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

28 Haziran 2013 Cuma

Anneee anneee !!!




Kuzucuğum ANNE diyor , konuşmayı öğreniyoruz. Anne diye ilk geçtiğimiz pazartesi yani 24 Haziranda seslendi . Pazar günü izmirde cenaze de olduğumdan, Pazartesi İzmirden döndüğüm gün direk işe geldiğimden toplamda 2 gün görüşemedik kuzucukla, ikimizide çok özlemiş. Anne, baba diye ağlamış kıyamam.
Ben pazartesi akşam işden geldim anne anne anne diye koşturup boynuma sarıldı. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Ne büyülü ne güzel bir kelimeymiş. Bende sarıldım doyamadık bütün gece birbirimize.
Naz anne diye diye, bende kızım, annem benim diye diye uyuduk:)
Esasında sadece anne değil bir çok kelimeyi tekrarlıyor. En zor kelimeden başladı öğrenmeye oda KAPLUMBAĞA , oyuncağı vardı ,kaplumbağa diye diye o da kendine göre şöyle demeyi tercih etti; KAPU KAPU KAPUGA :)
Aydede en düzgün bu kelime çıkıyor. Etrafında dönüyor oyun yapıyor aydede aydede aydede. Aaaa diyo havaya bakarak aydede yok diyor göremezse eğer.
Hello diyor ingiliz komşularımıza. Helyo diye çıkıyor ses.
Hilal diyor bana. Hilla gibi bişi ama tam anlaşılmıyor.
Abi onuda ABE diye söylüyor.
Abla , ABAA
En güzel de Allah Allah diyor. Ala alaa ya da alaımm(allahım) diyor.
Sıkılınca yada yorulunca offf deyip yatıyor olduğu yere :)
Öğreniyor herşeyi her duyduğunu tekrarlamaya çalışıyor, bizi,herkesi taklit ediyor.
Ada nasıl göz kırptı? -Gözünü kırpıyor
 Zübeyde sana ne sürdü?(ruj sürmüş) dudaklarını gösteriyor.
Nasıl diş fırçaladık? dişleri gösteriyor
Dedeye ne oldu? Uff oldu diyo , ayağını gösteriyor.


 Evde sürekli hareket ve yaramazlık peşindeyiz. Oyuncak ve tv hala umrumuzda değil. Çekmece ve dolap karıştırmaya devam. Görüldüğü gibi bir paket mercimeği de yerlere sermiş taş ayıklıyor benim kızım annesine yardım ediyor :)
Bir de bu ara elektrik düğmelerine takmış durumda sürekli gidip odaların ışıklarını açıyor ama kapatamıyor. :)


Gezmeye ve parka bayılıyoruz. Naz' a hadi gidiyoruz deme!! hemen getiriyor ayakkabıları(babey diyo onlara) herkese el sallıyor, öpücük veriyor, kapıda hazırolda bekliyor. Asla da dönmek istemiyor eve bende yorulana kadar bekliyorum eve dönünce hopp yorgunlukdan bitiyor. Bu ayları evde zor geçiriyoruz. Hem çok hareketli hemde sürekli keşfetmek istiyor.
Bunları yaparken bizi acayip güldürüyor, evimizin neşesi, huzuru. Evde yoksa büyük boşluk. Herşey hergün her dakika ayrı güzel ayrı mutluluk

5 yorum:

  1. Nazda kon uşmaya başlamış maşallah maşallah :) anne demesi ne güzel oluyor değilmi dünyanın en güzel kelimesi :) senin cimcime mercimeği yer sermiş, rüzgarda bir paket mercimeği su damacanasına boşaltmış çorba yapmış kendine çok yardımsever çocuklarımız var çokkk :)

    YanıtlaSil
  2. sağol güzincim konuşuyor artık hatta bizimle birebir kavga ediyor :)ohh ne güzel yapmış rüzgarcık çorbasını kendi yapmış :) bizimkiler çok hareketli güzincim allah bize kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  3. Hilal cim,en güzel, en tatlı zamanları bunlar,kıymetini biliyorsundur eminim :) Sözler, mimikler...hertür yaramazlığı bile aranıyor ilerde, çok şirin maşallah Naz cım :) hele ilk anne sözcüğü dünyalara bedel :)
    öpüyorum sizi ana-kız :)

    YanıtlaSil
  4. ferdacım evet ne güzel günleri sıka sıka doyamıyorum. allah evlatlarımıza ve bize sağlık versin her yaşlarını her dönemlerini görelim inş. Çok büyülü kelimeymiş meğerse anne kelimesi . he ranne dediğinde mest oluyorum resmen :) bizde sizi öpüyoruz

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)