NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

17 Haziran 2013 Pazartesi

Dişlerimizi fırçalıyoruz :)



Fıstığımın ön dişleri tamamlandı , arkalardan da 2 -3 tane diş görünmekde. Tam olarak sayamadım ama 10-12 tane dişimiz var.
Uzun zamandır aklımdaydı nasıl yapsam nasıl başlasam diye. Okuduklarıma göre 2,5-3 yaşında başlanması gerektiğini, macunsuz ağız temizliğinin dişler çıkmaya başladığından itibaren yapılabileceği yazıyordu.
Geçenlerde uğradığım eczacı aşağıdaki plastik fırça aparatı önerdi, hiç düşünmeden aldım. Macunla birlikte satıldığından macunuda aldım tabiki.
Naz'ın çok hoşuna gitti diş fırçalama merasimi. Aparatı parmağıma takıyorum çok az mercimek kadar macun koyup dişleri fırçalıyoruz öyle fırçalıyoruz dediğime bakmayın Naz oyun oynuyor. Macunu yalıyor. Bende kendi dişlerimi fırçalıyorum, beni izliyor aynısını yapmaya çalışıyor.
Her gece yatmadan önce, Naz hadi dişlerimizi fırçalayalım diyorum. Hemen gidip küçük sandalyesini lavobonun önüne çekip, üzerine çıkıyor , parmağına takıyor plastik aparatı , ben biraz öyle oyalansın hem dişlerini, damaklarını kaşısın diye bırakıyorum ama Naz ıh ıh diye macunu gösteriyor, macun istiyor, onunkine de macun koyuyoruz ana kız diş fırçalıyoruz.
Çok eğleniyoruz.
Bu şekilde alışkanlık kazandırıp, dişleri tamamlandığında fırçayla devam etmeyi düşünüyorum
Bakalım umarım başarılı olurum



6 yorum:

  1. heeey hayırlı olsun pirinçlerin NAz'o :)

    Hilal Ada'da bayılıyor diş fırçası ve macunlara. Fakat macunu sadece yemek için istediğini düşünür oldum artık. Bende çok küçükten başladım diş temizliğine. Hep yanıma aldım dişlerimi fırçalarken, ellerim yıkarken :)
    Kutluyorum seni ve kızını

    YanıtlaSil
  2. Bu diş fırçası çok güzelmiş öğrenmesi açısından daha kullanışlı bende diş fırçası aldım ama daha çok ağzına sokup oyun oynuyor:) bende böyle birşey bulabilirsem alayım bari maşallah nazın bir sürü dişi var rüzgarın henüz yedi dişi çıktı alışsın diye bende macunuz başladım babası ben sürekli yanında dişimizi fırçalıyoruz sağlıklı inci gibi dişleri olsun kuzucukların

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler emrecim. Çok eğlenceli geldi Naza çocuklar için değişik bir akticite sanırım macunlarında tatlı olması cezbedici oluyor herhalde. Bende allerimizi yıkayalım diye yemekden sonra götürüyorum, bizden gördüğü için sabunsuz yıkamıyor ellerini. inş böyle devam etsinler emrecim. bende öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
  4. Güzincim bu aparatı ısırıyor, kaşıyor yani çıkmayan dişler olduğu için hala ağzında damakları için de yararlı oluyormuş. Eczanelere sorabilirsin. Ben çok kullanışlı buldum. En azından alışkanlık kazanıyorlar zaten onların dişlerinde ne olacak tertemiz kuzularımız :)))) amin canım rüzgarında inşallah inci gibi olsun dişleri :) öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  5. oyyy dişleri hayırlı uğurlu olsun nazın:))aparata bayıldım hiç görmemiştim çok güzelmiş.diş fırçalamayı öğretmede büyük kolaylık kesinlikle

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir alışkanlık Hilal cim,şimdiden eğlenerek başlarsa hiç bırakmayacağını umuyor, sağlıklı dişleri olmasını diliyorum :)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)