NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

11 Kasım 2013 Pazartesi

Naz 23 aylık

Naz inanılmaz bir değişimle ve hızla 2 yaşına geliyor. 1 ay sonra 2 yaşında diyeceğiz ama benim için hala bebek :)
Hala anlamsız bir inat, ısrar ve bencillik devam etmekde. Müthiş bir azmi var istediğini elde edene kadar uğraşıyor. Özellikle yalancı ağlamaları meşhur. Eskiden ağlarken dikkatini dağıtınca susuyor unutuyordu ama şimdileri asla istediğinden vazgeçmiyor ve sonuna kadar ağlayıp tüm kozlarını kullanıyor. Özellikle bana ve anneme yapıyor çünkü biz ikimizde kıyamıyoruz :)
Hiç aklımızda yokken bir bir kelimeyi söyleyiveriyor. Hergün kullandığımız evet ve hayır kelimelirini bir günde söyledi ve bitti. Hızla kelimeler çoğalıyor. Tek tek kelimelerle anlatmak istediğini söylüyor.
Hergün aynı şeyleri izlemekden ve yapmakdan çok hoşlanıyor asla bıkmıyor. Tv izlemeyi, lego oynamayı ve telefonda puzzle yapmayı sadece benimle yapmak istiyor. Sadece ona ait olayım istiyor. Ben kukla gibi ama napayım kıyamıyorum :)
Asla telefonla konuşturmuyor çığlık çığlığa bağırıyor kendisi konuşacakmış hanımefendinin . Ayoo diyo, iyiyim.Sonra bir sürü saçma hece :)
Biz büyükler oturup hararetli sohbet ederken o da bir koltuğun kenarına oturup konuşan kişinin el kol hareketlerini taklit ediyor ve konuşuyormuş gibi ağzını oynatıyor.
Bu ara bana asla bir iş yaptırmıyor herşeyi annem yapsın diyo. Ben akşam eve gidince 'enene dit, ennem vaa' (meali:anane git annem var) diyor.
Geçenlerde ofisime geldi bende bir müşteriyle ilgilenirken ki müşteri zenci bir bayandı. Naz ayaklarıma sarılmış,sürekli kadını gösterdi işaret parmayığla 'enne bat siya' (meali anne bak siyah) allahdan türkçe bilmiyordu bayan. Ben güldüm bayanda sevimli olduğunu düşünerek Naz ı sevdi tabi siyah siyah dediğini anlamadan :)
Yine bir hastalık atlattık ben atlattım fakat henüz Naz devam etmekde. Naz da akşamları bir defa kusma ve ishal başlayınca soluğu doktorda aldık geçen cuma. Doktor tahlil sitedi kan tahlilinede bakalım rengi soluk görünüyor dedi. Mikrobikmiş yani dizanteri. Yine yaygınmış bu ara ve yine ilk Naz' ı buldu, sonra beni.  Kansızlık yok kanla ilgili bir sıkıntı yok şükür. Kusma geçti ama ishal devam. Bu hafta tekrar gideceğiz.
Umarım çabuk iyileşir prenses.
Yine durgun ve monoton kış günlerine devam, kış henüz tam yok henüz hala çoğu kişi kısa kollu tshirtler ile dolaşıyor ama ben üşürüm mutlaka hırka giyiyorum üzerime.
Havalardan da bahsettiğime göre konuyu bitirebilirim, ama bu defa nasıl bitireceğimi bilemedim sanırım saçmalıyorum.
Güzel ve sağlıklı günler olsun herkese diyerek bitireyim en iyisi.
sevgiler.

6 yorum:

  1. Ne kadar büyümüş naz:) çok geçmiş olsun adı gibi Nazlı bünyesi var naz I'n onlar iyi olsunda ben hasta olmaya razıyım:( telefonla benimde konuşmamı istemiyor sürekli onla ilgileneyim istiyor demek ki bunun çalışan veya çalışmayan anne ile alakası yok biz onların hizmetkârı sayılırız:)

    YanıtlaSil
  2. Çok gecmiş olsun Hilalcim

    Yazıyı okurken Ada dan bahsediyorsun sandım biran :)
    2 Yaşa çok az kalmış. Sağlıkla büyüsün inşallah

    YanıtlaSil
  3. Canım,hep gülümseyerek okudum Naz ın yaptıklarını, eski günlerim aklıma geldi :))
    İkinize de geçmiş olsun, Naz ın tez zamanda iyileşmesini diliyorum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Güzincim çalışan çalışmayan anneyle hiç ilgisi yok tatlım eğer anneysen bunlara katlanan tek kişisin demek oluyor :) sağlıklı olsunlar dediğin gibi :) teşekkürler öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. emrecim çok teşekkür ederiz. bu bıcırıklarla uğraşmak zorlaşıyor ama bir gülüşü yeter dimi? sevgiler canım öpüyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  6. Ferdacım çok teşekkür ederiz iyi dileklerin için. sevgilerde bizden size:)

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)