NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

26 Aralık 2013 Perşembe

Açma Tarifiiii !!!!!!!!!!!!

İzinliyken sürekli ne yesek ne yapsak diye akşamları boş geçirmedik. Bir akşam eşim açma isteyince hemen internetde araştırdım kolay açma tarifi adı altında bir blogger sayfasından bu tarifi yapmaya karar verdim. Zira ben kek ve börek dışında hamur işlerini hiç beceremeyen birisi olarak çok teretdütle başladım ama sonuç muhteşemdi. Gerçekden de ben mayalı hamur yapamam, hamurum kabarmıyor diyenler için harika bir tarif çünkü ilk defa yapmama rağmen harika oldu.

Tarif şöyle ;
1 çay bardağı yoğurt.

1 çay bardağı sıvı yağ.

1 çay bardağı süt.

1 çay bardağı aılık su.

1 tatlı kaşığı tuz.

2 yemek kaşığı şeker.

1 instant maya.

Aldığı kadar un.

Üzeri için yumurta sarısı.

Yarım paket margarin.

İsterseniz içine peynir ya da arzu ettiğiniz malzeme konulabilirsiniz diyordu tarifde ama ben sade yaptım.

Yapım aşamasını fotoğraflayamadım tarifin sahibinden bakabilirsiniz yapım aşamasına. İşte linki.

Öncelikle tüm sıvı malzemeyi karıştırıp, içine tuz şeker maya ve un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Sonra bu hamuru 6 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine margarin sürüyoruz . Aynen aşağıdaki gibi tekrar katlayıp beze gibi topladıkdan sonra bir süre bekletiyoruz.

Beklettiğimiz bezeleri tekrar yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Dört eşit parçaya böldükden sonra her bir parçayı rulo yapıyoruz ve rulo halindeki hamurların uçlarını birleştirip düğüm yapar gibi yuvarlak görünüm veriyoruz. Yarım saat daha tepside beklettikden sonra , üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkar çıkmak yanına dilimlenmiş peynir, salatalık ve zeytin hemen yedik sıcak sıcak harikaydı. Ertesi güne kalanları hafif ısıtıp öyle tükettik yine ilk fırından çıkmış gibi afiyetle yedik.

Ben ilk defa hayatımda mayalı bir hamur yaptım çünkü çok kolay, herkese tavsiye ederim.

Naz pek sevmedi açmayı bir iki ısırıkdan sonra bırakdı ama Naz genelde ekmeği ve bu tür hamur işlerini pek sevmiyor

Şimdiden herkese kolay gelsin

4 yorum:

  1. Ohh ellerine sağlık canım,iyi yapmışsın:)Tüh bak o kadar uğraşmışsın Naz da yiyeydi:)Neyse,biraz büyüyünce dayanamaz yer,hatta birlikte yaparsınız,çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım Naz hamur işi sevmiyor sanırım şimdiden bilinçsizde olsa formunu koruyor :) büyüyünce dayanamaz o kokuya :) bende çok öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor canım, ellerine sağlık :) tarifi aldım,bir ara yapıcam,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. mutlaka denene ferdacım şimdiden kolay gelsin.öpüyorum

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)