NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

21 Aralık 2013 Cumartesi

Naz'ın 2 yaş sendromu


2 yaşına henüz girdiğimiz şu dönemlerde çok sıkıntı çekmekteyiz. Naz bu dönemi biraz sıkıntılı atlatıyor (herşeyde olduğu gibi) Esasında normal gelişim sürecini yaşıyor ama bizim aile olarak tahammülsüz davranışımız herşeyi daha da kötüye götürdü.
Ağlamayı ve çığlık çığlığa istediğini yaptırtmayı malesef huy edindi ama suç bizde aman ağlamasın diye ben dahil tüm aile bilinçsizce davrandık ve her dediğini yaptık. Baktım işler çığrından çıkıyor hemen google dan yardım istedim ve bir kaç sayfa okudum 2 yaş sendromuyla ilgili ve hemen uygulamaya başladım.
Ee tabi gündüz ananeye her dediğini yaptırması akşam ben gelince istediklerine hayır denmesi Naz' ın hiç hoşuna gitmiyor basıyordu çığlığı. Bende bu durumdan inanılmaz bunalıp Naz' a bağırıyordum. Ama artık eskisi gibi değil bilinçli ebeveynleriz, değişmemiz lazım deyip dün akşam miladımızı yaptım ve annemede sıkı sıkı tembih ettim yapması gerekenlerle ilgili umarım bu şekilde Naz' ın gelişimde olumlu etkiler görebiliriz, umarım bu kuralları devam ettirebiliriz.
Dün akşam bir milad yaşadık istediği olana kadar asla susmayan Naz' ı susturmayı başardım.
Yine dün akşam bişi yemek için ağlama krizine girdi. İstediğin kadar ağlayabilirsin, dediğini yapmayacağım çünkü onlardan fazlaca yemen karnını ağrıtır ve eğer susarsan seninle güzel oyunlar oynayabiliriz dedim ve ilgilenmedim uzun bir süre ağladı ve sonra susup yanıma geldi. Ohh dedim içimden sanırım bu şekilde sende bende huzuru bulacağız meleğim.
Sonra bütün gece birbirimizi yakalamaca, saklambaç ve balon oynadık. Oyun sonunda hep bir kucaklaşma yaptık . Naz oyuncak yerine insanlarla kaynaştığı oyunları çok ama çok seviyor ve bende öyle oyunlar oynuyorum onunla.( Hareketli bir çocuk tez canlı ve çabuk sıkılıyor. Örneğin puzzle ezberledi ve sıkıldı. Tv izliyor 10 dk sıkılıyor. Lego yapıyoruz hep aynı şekli yapmak istiyor ve sıkılıyoruz. Sürekli sıkıntı ama yakalamaca, saklambaç, koşmak vs.. gibi oyunlardan asla sıkılmıyor.)

Hiç bir iş yapmadan bütün gece onunla oynayıp birlikte yatağa gittik. Bu tutumum iyi bir şeye daha vesile oldu ki her gece yattığımızda baba babaaaa diye çığlıkları basıp dakikalarca ağladıkdan sonra salona babasının yanına gitmeyi başaran Naz dün gece biraz yorgunlukdan biraz da benim tutumundan dolayı  hemen uyudu bana sarılarak. Bir iki defa baba baba ağlamaya çalıştı ama ilgilenmedim hemen sustu :)
Bakalım daha dün ilk günümüzdü ve uygulamam yolunda gitti, umarım bunda sonra da uygulamaya devam ederiz.
(doktor naz)
Sendrom haricinde Naz artık 2 bazen 3 kelimeyi bir araya getiriyor haftada 1-2 kelime öğreniyor. İstediğini anlatıyor.
Yemek konusunda hala iştahsız bir çocuk , 4 veya 5 lokma ile öğünlerini geçiriyor. Ama artık yemek işini ben kafamda çözdüm ve ısrar etmiyorum ve o da huzurlu oluyor ben stres yapmayınca. Boyumuz uzuyor 85 cm. kilomuz artıyor 11 kg. Düşünüyorumda 2 sene önce doğduğu gün 1640 kg 43 cm. Sen ne çabuk büyüdün allah bana daha da büyüdüğün günleri göstersin inş.

Dedimya insan ilişkilerini çok seviyor. Komşumuz Nihal hanıma bayılıyor. Kendisine 'lala' diyor benim ufaklık ve ordan eve gelmek istemiyor. Nihal hanım oyuncak almış Naz gittiğinde oynasın diye doktor seti.
Takıp takıştırıp iğne yapıyor bize :)
(Naz mutlu çünkü kendi deyimiyle 'adda' gidiyor)
Evden dışarda çok eziyet etmiyor, krize girmiyor genelde ananesi ve bize yapıyor çünkü bize nazı geçiyor.
Şimdilik bu krizi atlatmaya ve tekrar düzenimizi oturtmaya çalışıyoruz.
Umarım başarılı olur ve başarımla ilgili bir yazımda bahsederim.
Sevgiler

4 yorum:

  1. yerim onun gözlüğünü :)
    canım yalnız değilsin valla bizim 2 yaş sendromuda çok erken başladı üstüne birde benim işe başlamam eklenince huysuzluklar kendini yerlere atmalar, hırçınlıklar bizdede var. sabır sabır diyorum ve geçmesini dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. atlatıcaz güzincim direniyoruz bakalım ne zaman geçecek ama umarım uzun sürmez. çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Hilal cim, ne iyi etmişsin,başlamakla, kararlı ve sabırlı olursan, herşey düzelecek emin ol :)
    gözlüklü haline ve özellikle de kabanına bayıldım, çok yakışmış küçük hanıma :)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. canım ferdacım çok teşekkür ederim. bazen sabırlar taşsada sabırlı ve kararlı olmaya çalışıyorum bakalım ileride neler olacak :) sevgiler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)