NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

10 Ocak 2014 Cuma

prematüre bebeğim 25 aylıık oldu


Artık 2 yaşında diyoruz soranlara. Yaşı var kuzumun hemde 2. Ne mutlu bize.Çok şükür bu günlere.

Abla olduk biz artık herşeyi kendisi yapmak istiyor. Montunu, ayakkabalarını kendisi giymeye çalışıyor, yemeğini kendisi yemeğe uğraşıyor. Ama tabiki başardığı bir muğamma.Ben yardım ediyorum ve ayrıca elleriyle yemek yiyor. Çatal kaşık hakgetire. Biraz beceriksiz ve sakar olduğunu söyleyebiliriz. Kaç defa gösterdim ama ısrar etmiyorum bildiği gibi yesin yeterki yesin. Çok şükürler olsun bazı öğünleri iştahlah kendi kendine yer oldu bende rahat bir nefes alarak doyduğumu anlıyorum.

Park da ben peşinden ayrılmıyorum ama merdivenlerden kaydırağın başına kadar kendi başına çıkması artık abla olduğunu göstersede benim için hala minik kuzu. Ayrıca çok korkak ama yapacağından vazgeçmiyor. En büyük kaydırakdan kaymak istiyor kaydırağa oturana kadar korku gözlerinden belli oluyor minik minik korkak adımlarla geliyor ama yinede oraya çıkıp kaymakdan vazgeçmiyor.

Konuşmak için o kadar çaba sarfediyor ki bizi çok eğlendiriyor. Şimdiden belli normal konuşmaya başlasa asla susmayacak :)
Yürüyerek alışverişe gidiyoruz akşamları yürürken sürekli iki adım da bir duruyor 'anne bak' ellerini bir o yana bir buna sallaya sallaya bir şeyler anlatıyor ama asla anlamlı kelimeler değil. genelde ebü übü gibi şeyler.
Her akşam hadi anne 'kuti pensee' oynayalım diyor :)
Kalem tutabiliyor. Hadi anne 'Naş' yazalım :)
Hayvanlardan çok korkuyor.
Hala etrafı çok dikkatli takip ediyor ve kolay unutmuyor.
Hep sevgi yumağı olalım ve oyunlar oynayalım ,asla anne - baba benden başka kimseyle ilgilenmesin istiyor.
Belliki konuşmaya başlayınca annesine çok güzel bir arkadaş olacak. Şimdiden çok güzel sözümü dinliyor.(her zaman değil tabiki :)
 Çok değişimler var bu değişimlerle bizimde hayatımız hergün renkli. Allahım a çok şükürler olsun bu   günleri gördük 2 yaşından sonra fiziksel farkını göreceksiniz diyordu tüm doktorlarımız ve öylede oldu. maşallah demeliyim biraz iştahımız arttı.
Çok sıcak kanlı, şakacı, samimi, çok içli, acıma duygusu çok yüksek, merhametli, sabırsız, heyecanlı, sıkılgan, korkak, inanılmaz inatçı, sakar, hala çok temkinli, bazende çok cesaretli, söz dinleyen, yaramaz diyemem kısaca kişilik sahibi küçük bir cadı :)

İnsan inanamıyor prematüre bebeğim bize kafa tutuyor, bazen çok uyumlu olgunluk gösteriyor, kızacağımı anladığı zamanlar ben ağzımı açmadan 'amam anne' (tamam) diyor, o küçücük prematüre şimdi 85 cm küçücük bir insan oldu. Şükür seni bana verene kuzucuğum.

Biz yine monoton hayatımıza devam, sadece son zamanlarda yılbaşında gece eğlenmeye çıktık ve yine monoton hayatımıza devam etmekteyiz. İş ve ev arası , pazar günleri naz' a ayırdığım günler mevcut , anlatacak pekde bir şeyimiz yok yani.

Herkeze sevgiler

7 yorum:

  1. anlatacak daha ne olsun, ne güzel anlatmışsın kızını, daha şimdiden karakter sahibi oluyorlar değilmi, evetleri ve hayırları o kadar netki. yalan yok dolan yok dümdüz :) o yüzden hep çocuk kalsaydık demiyormuyuz zaten? çok tatlı bir cadı olduğu belli resimlerden. ben çocukların en çok 2-4 yaş arasını seviyorum böyle bir bilmişlik bebek-çocuk arası :) çok sevimli oluyorlar. iştah konusunda çok sevindim, maşallah diyorum ve darısı başımıza diye dua ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Maşallah güzel Naz'a gerçekten fark belli oluyor,abla olmuş abla:)Gülüşü çok tatlı çok içten:)Kız çocukları konuşmaya başlayınca hiç susmuyor:)Sana çok iyi arkadaş geliyor,sağlıkla büyüyün,mutlu olun hep:)

    YanıtlaSil
  3. güzincim hemde nasıl saf ve temizler ayıca netler dediğin gibi bazen naz büyümesen hep böyle kalsan diyorum içimden :) çok güzel dönemleri bu yaşlar. iştah konusunda biraz bekle 2 yaşına girdiği gün göreceksin değişiyorlar:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. tubacım hemde nasıl cimcime güldüğümzü anlayınca daha çok şirinlik yapıyor. amin canım hepimizin evladı sağlıkla mutlu büyüsün inşallah :) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hilaaal
    ne mutlu size..
    Kutlarım ben NAz'ın iki yaşını :)

    hep mutlu ol inşallah arkadaşım...

    YanıtlaSil
  6. Hilaaal
    ne mutlu size..
    Kutlarım ben NAz'ın iki yaşını :)

    hep mutlu ol inşallah arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler emrecim. amin hepimiz evlatlarımızla mutlu olalım inş.

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)