NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

10 Şubat 2014 Pazartesi

Yedim büyüdüm büyük abla oldum



Naz bugün tam 26 aylık oldu inanın son 2 aydır hergün değişiyor birgünü birgününe tutmuyor. Bende bu hızlı akışa ayak uydurmaya çalışırken bloğumu ihmal ediyorum. Neyse sözü uzatmadan başlamak istiyorum.

Naz son 15 gündür konuşmayı çok hızlandırdı. Her duyduğunu tekrarlıyor. Ama şu an fiiller ön planda.
Didcem (gitcem) , datcam (yatıcam), deldim, dattım, numdum( yumdum ) . Biz bu ara çok eğleniyoruz anlayacağınız. O bir konuşuyor biz iki öpüyoruz. Ortamıza yatıp dakikalarca anlamlı anlamsız şeyler anlatıyor. Hergün yeni kelime bazen kelimeler öğreniyor. En çok kullandığı kelime 'kendim' . Herşeyi kendi yapmak istiyor yapamayınca ağlıyor ben yardım etmeye kalksam hayıyyy kendimmm diye ağlıyor. Ne yapacağımı bilmeden çaresiz izliyorum bazen onu :(

Geçen hafta diş çıkardı . Aman allahım resmen terör estirdi kuzucuğum. Ne huysuzdu ne kadar ağladı anlatamam. Şükür cumartesi normale dönmeye başladı fakat bu aylarda normal diye bir şey yokmuş.
Dişle birlikte iştahı kesilen Naz' a hergün yemeğini yedin mi diye sormaya başlayınca, eğer yemezsen büyüyemezsin dedikçe o da şöyle bir cevap bulmuş 'YEDİM BÜYÜDÜM BÜYÜK ABLA OLDUM'



Bu aralar renklerle, oyun hamurları, boyalar, kalemler, boyama kitaplarıyla meşgulüz. Henüz parmak boyası almadım kalem ve pastel boyalarla kitapları boyuyoruz diyemem karalıyoruz demek daha doğru olur. Renkleri öğrendi en sevdiği renk ise pembeymiş. Buldum buldum pembe buldum diye bağırıyor, her yerde pembeyi arıyor. Tırmıjı (kırmızı) , moy (mor) , şadı (sarı) , mami (mavi) liste uzuyor gidiyor.
Yukarıdaki resimde balonların içine çizdiği yuvarlak şeyler kalpmiş. Aşağıda çizdiği şey ise dondurma. Yuvarlak gibi olan dondurması, aşağı doğru inen üçgen ise külahı. Pek anlaşılır değil ama ben anlıyorum kızım anlıyor . yeter dimi ?

Bu sene hiç kış yaşamıyoruz desem yeridir. Harika, güneşli, sıcak günler geçiriyoruz. Havann güneşli olduğu her hafta sonu yürüyüşe deniz kenarına gitmeye çalışıyoruz. Naz da denize taş atmaya bayılıyor.


Hırçın, inatçı, sinirli ama bir o kadar sevimli kuzucukla günler hızlı ve anlamlı.
Şimdilik bu kadar
Sevgiler


4 yorum:

  1. Maşallah Naz çok büyümüş,çok tatlı:)Fiileri kullanmaya başladıysa yakında bayağı konuşacak:)2 yaş halleri çok şeker,insan öpmeye doyamıyor,çok öpüyorum,bebek arabalı resmine bayıldım:)

    YanıtlaSil
  2. Tubacim çok teşekkür ederim. Evet yakın da hiç susmayacak ama susmasin sağlık olsun . Ben bayıldım bu ufaklıkların bu konuşan hallerine. Bende çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. maşallah güzel naza.3 yaşına kadar biraz zorluyorlar bizleri ama inan bana 3 yaşından sonra hanfendi oluyor bu cadılar nasıl keyifli oluyor nasıl tatlı sohbet ediyorlar şaşıp kalıyor insan.biraz daha zamanınız var annesi

    YanıtlaSil
  4. şimdilik bu halinin dadını çıkarayım o zaman, her yaşı ayrı bir güzel ve zor, sağlıklı olsunlar yeter ki. bakalım arkadaşım olmasını bekliyorum sabırsızlıkla :) sevgiler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)