NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

18 Ekim 2014 Cumartesi

Biz geldik, yazmaya devam

Başlığı koyar koymaz heyecanlandım, o yazsam mı yazmasam mı kararsızlığını atıverdim üzerimden. Evet yine uzun zaman geçti. Kendi kendime uzun zamandır yazmıyorum artık bırakayım gitsin diye düşünürken aaa baktım uygulamaya koymuşum bu düşünceyi ve yazmıyorum gerçekden. Ama benim anlatmak istediğim paylaşmak istediğim çok şey var ve büyük bir kararlılıkla tekrar oturdum bilgisayar karşısına.

En son temmuzda naz ın  31 aylık anılarından bahsetmişim Naz şimdi tam 34 aylık. Şu anki haliyle temmuzda yazdığım yazı arasında büyük fark var.

Naz artık bebek değil bir çocuk olarak aramızda yerini aldı. Gayet düzgün cümleler kurup bazen arkadaş bazen kızım bazen annem tavırlarında az şımarık az anlayışlı az komik az içten ve samimi az meraklı , hepsini tek bir yerde toplamışsın gibi çok sevimli bir çocuk kendisi. Bazen ağlamaları ve tutturmaları olmasa çocuk olduğunu unutacağız, o denli yani :)

Naz istersen onu buraya koyalım, Naz istersen şunu şöyle yapalım dediğimde peki annecim sen nasıl istersen diyen benimde hayretle baktığım renkli bir kişilik zatı prenses. Artık büyük abla oldum edalarında kendinden küçüklere birşeyler öğretmeye çalışıyor, genelde uyumlu ama biraz hakim olmak istiyor herşeye. Durumu anlamadan, konuya tam olarak hakim olmadan birşey yapmak istemiyor. Evet yaşı gereği çok ama çok soru soruyor ve biraz da fazlasıyla meraklı. Mantığının alacağı şekilde inandıramazsan yandın.

Biraz fazlasıyla rahat, çok konuştuğu için yemeğini bile bitiremiyor, konuşmakdan soru sormakdan zamanında hiç bir işi bitiremiyor. Düzensiz hayatımıza bu ara yön verme çabasındayız. Kurallara ve rutinlere alıştırmaya çalışıyorum ama Naz pek kalıba girmeyi istemiyor tabi bunda gündüz ananenin bakması ve her istediğini yapması büyük rol oynuyor. Bu konuda şöyle bir çözüm buldum haftaya kreşe başlamayı düşünüyorum. Düşünmekle kalmadım gittim, görüştüm çarşambaya randevulaştık ve Naz ın kreş denemesi başlayacak. Bakalım merakla bekliyorum, önce kendimde büyük bir kararlılık oluşturmam lazım. Kreşe başlama zamanı geciktikçe aman ananesiyle mutlu, aman işte bir şekilde büyüyor, aman okula giderse hergün uyanamaz zaten, aman okulda sürekli hastalanır düşünceleri beynimi kemiriyor. O yüzden biran önce başlaması ve benimde Naz ında alışması gerekiyor. İnşallah iyi olur herşey güzel meleğim için. Durum fenalaşmaya başladığı için kreşi hızlandırdım yoksa bu kış için kreş düşünmüyordum ama naz fazlasıyla bana ve ananesine sarmaya başlamıştı, çünkü arkadaş istiyor, arkadaş olmayınca bizimle olmak istiyor. Beni hiç bir arkadaşımla konuşturtmuyor. her gece her birlikte olduğumuzda oyun oynamak istiyor, uyku ve yemek düzensizliği almış başını gidiyor, ve bunlar Naz ın gelişimini etkiliyordu. Senin için iyi olacak inşallah meleğim, annene güven :)

İşte böyle blogcanlar fazlasıyla yoğun bir yaz geçirdim kendi adıma, yorgunlukdan bittim dediğim çok ama çok gün oldu. İşler yaz aylarında müthiş yoğun, uzun çalışma saatleri, evde Naz la ilgilen derken hiç ama hiç vaktim yoktu yazmak için. Artık kışı yazarak geçireceğim eminim ve kararlıyım :)

Sevgiler




2 yorum:

  1. amanda amannn kocaman olmuş bu kız maşallah
    valla hilalcim bende yazamıyorum artık
    zaten artık kimse yazmıyor takip ettiklerimdende
    işler yoğun arta kalan zamanlarda ev işleri çocukla ilgilenme derken çok yorgun oluyorum bende bu işi epey aksattım
    naz kocaman olmuş gerçekten inşallah çok çok iyi anlaşan anne kızlardan olursunuz hep
    kreş işini artık bende düşünüyorum şubatta 3.ünü dolduracak yarım günle başlatacağım inşallah
    dediğin gibi arkadaş istiyor çok sıkılıyor ve bize sarıyor işten gelince hep ayakta hep ayakta canımıza okuyor. bakalım kısmet bende araştırmalara başlayacağım inşallah hepimiz için herşey yolunda gider, çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba güzincim uzun zaman sonra senden bir ses duymak çok hoşuma gitti. Özlemişim buraları. yazmadan duramadım , burda kış aylarında çok vakit var yazmak için. sizin iş yoğunluğunuz farklı tabi.Bende merak ediyorum rüzgar ı :)
      çalışmak+ev işleri+çocuk gerçekdn çok zormuş :(
      kreş işi kaç zamandır aklımda ama bir türlü adım atamadım. Bugün başladı ama bir saat kalabildi, bunun anane ile büyümesinde büyük rolü var. Belki rüzgar daha kolay alışır. Bende yarım günü tercih ettim çünkü ona oyun gibi gelsin istiyorum, sıkılmasın. Herşey onlar için , hepimiz için iyi olsun inşallah.
      Çok öpüyorum bende seni
      Görüşmek üzere


      Sil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)