NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

10 Nisan 2013 Çarşamba

Naz 16 aylık

Pazar günü meşhur bodrum fırtınalarından vardı yine hava çok rüzgarlıydı, bütün gün evdeydik. Naz da sıkıldı ve bu aralar yürümeye odaklanan boncuk sürekli ağlayıp dışarıda yürüyüşe çıkmak istedi. Yürümenin adı 'kın kın' elimizden tutuyor, sokak kapısını gösterip 'kın kın kın' diyor, çok ağlayıp kendini hırpaladı ve babasıda alıp şöyle bir sokak turu attırıp getirdi, öğle uykusundan sonra tekrar ağlamaya başlayan boncuğu bu defada ben alıp yakınımızdaki migrosa alışverişe götürdüm tabi yine yürüyerek. Yürüyerek dediğime bakmayın Naz yürüyor ama illaki tek elinden tutmamızı istiyor, daha henüz tek başına hiç adım atmadı ya bir yerlere tutunarak ya da elimizi tutarak yürüyor. Olsun yavaş yavaş onuda öğrenecek, acelemiz yok. Fakat aynı gece çok ateşlendi, gece yatarken şurup içirdim sabaha karşı bir kalktım ki yanıyor 38 olmuş ateşi hemen pijamalarını çıkardım, üzerini açtım. Şurup içirdim. Su ve süt içti derken ateş düştü. Ama Pazartesi gün içerisinde ara ara ateş yükseldi. Gece de aynı şekilde artık ateş geçmeyecek doktora gidelim derken salı sabahı ateşi geçti.
Ben hemen pazar günü o fırtınalı, rüzgarlı havada dışarı çıkardık o yüzden hastalandı derken bu defa erken uyandım ve dişden olduğunu anladım. Artık öğreniyorum galiba:)
Çünkü soğuk algınlığı ya da bronşit olduğu zamanlar hem öksürük hem hırıltı hemde ateş oluyor ama bu defa sadece ateş oldu eli ağzından çıkmıyor ve sürekli kulaklarını kaşıyordu anladımki diş geliyor. 16 ayın sonunda bende öğrendim sonunda. Malesef Naz çok zor diş çıkartıyor. Her seferinde ya ateş ya da bronşit oluyor. Bu defa yine bir azı geliyor sanırım çok mız mız olduğundan parmağımla yoklayamadım ağzını. Çok hırpaladı boncuğumu bu dişler. Birde bir kaç sene sonra bu dişlerin döküleceğini düşündükçe çektiği eziyete içim parçalanıyor. Neyse güzel dişlerin olsun meleğim bunlarda geçecek.
Naz henüz tek başına yürüyemiyor demiştim ama düşmeye başladı bile. Aşağıdaki resim geçen haftadan bahçede duvara tutunarak sıralayan naz dengesini kaybedip düşünce yanağını duvara sürtmüş. Sokakta ilk kazamız oldu bu da :)
 Naz bu ara çok tatlı, yiyesim, sıkasım sıkasım geliyor. Henüz hala anne demedi. Ama dün annemde duydu 'annnee' kelimesi bir defalığınada olsa çıktı ağzından. Dünyalar benim oldu. Ne güzel bir duygu yarabbim. Annem , kızım benim.
Sürekli yürümek istiyor, beceriyorda ama dengeyi ayarlayamıyor. Gerçi internetden okuduğum kadarıyla bu da prematüre doğan bebeklerde olabilecek bir durummuş. Endişe etmiyorum.
Herşeye 'cık cık cık' diyor. Hey allahım der gibi. Bir de vah vah der gibi elleriyle dizlerini dövüyor.
Herşeye şaşırma huyumuz meşhur. AAAA diye eliyle kapatıyor ağzını. Gözleri açıyor kocaman.
Ayrıca ufak bir motosikletimiz var babamızın. Baba kapımızın önüne park ediyor. Sesinden anlıyor.' Hiii Baba' diyor. Baba mı gelmiş annecim diyorum. Hıhı kafa sallıyor. Eğer baba evdeyse motor seslerine 'dede' diyor. Yani baba evde olduğuna göre bu dededir kesin gibi düşünüyor herhalde. Aklını yerim senin.
Uyurken adını koca kafa dediğimiz bir oyuncak bebek gibi bişeyle yatıyoruz, ama cidden kafası çok büyük. Adını koca kafa koyduk ve naz da çok iyi biliyor adını. Hadi annecim koca kafayı getir, uyuyacağız diyorum hop getiriyor hemen yatağa gidiyoruz. Ben Naz' a , Naz' da koca kafaya sarılıp uyuyoruz. Ben nazın göğsüne hafifçe elimle vurur gibi pış pış yapıyorum o da koca kafaya pış pış yapıyor. Arada oturup hav havlara uyuması için kızıyoruz. Çünkü havhavlar uyumuyormuş annelerini üzüyormuş. 'Iıııı seni seni hav hav çabuk yat annenin yanına uyu' diyoruz. Nazda oturuyor işaret parmağıyla ııııı yapıp yatıyor tekrar koynuma, güya o da kızıyor havhavlara. Ninnimizi söylüyoruz. Naz öpüyor yanaklarımdan uyuyana kadar öpme merasimimiz var. O öpüyor ben öpüyorum. Sonra illaki yanağı yanağıma değerek uykuya dalıyoruz.
Bu aralar hırçınlığı biraz geçti ama bizimle vakit geçirdiği pazar günleri çok daha sakin ve daha az ağlıyor ama annenesine biz işteyken çok eziyet ediyormuş :(
Bir de çok güldüğümüz anlatmadan geçemeyeceğim bir takıntısı var. Badisinin kollarını dirseklerine kadar sıvadığımız zaman mızmızlanıyor. İstemiyormuş , tekrar indiriyoruz kollarını badinin.
Bir de yemek yerken çok komik, naz biraz daha yoğurt istermisin. Iıı ıı deyip elleriyle hayır işareti yapıyor. İstemiyormuş. Al annecim hadi biraz daha ye diye ısrar edince gülmeye başlıyor ama hayır işaretine devam ediyor.
Herşeyin farkında. Hala oyuncakla oynamıyor ama çizgi filimlere azcık ilgisi artmaya başladı.
Yemek alışkanlığımız biraz daha iyi gibi ama sabahları kahvaltı konusunda aynı çok yemiyor bazen hiç yemiyor. Karışık püre şeklinde kaşık mamalarından artık hoşlanmıyor. Tek tek yemek istiyor. Örneğin yumurtasını tereyağında yapıyorum , yanına biraz kaşar peynir, biraz domates. Çatalla tek tek hangisinden isterse yiyor bıldırcınım.
Çatal ve kaşık hala kullanamıyor. Kendisi yemesi için yalnız başına bıraktığımda her yer batıyor. Kafasından tutda ayak uçlarına kadar yoğurt içinde buldum geçen gün. Çatala ben batırıyorum o ağzına atıyor. Kaşığı hele hiç kullanamıyor. Bunuda öğrenecek elbet. Ama 3 öğün yiyor artık. Aralarda süt içiyor, meyve yiyor, kraker atıştırıyor.
Bugün tam 16 aylık,  sanırım büyüdü benim boncuğum. Bizimle sofraya oturuyor, bizim gibi gülüyor şaşırıyor
Allahım hep güzel günlerini görelim inşallah
Seni çok seviyorum bebeğim.

9 yorum:

  1. Ay dönümünüz kutlu olsun Naz büyüyor artık,dişleri de inşallah hayırlısıyla tamamlanır Ada da çok zor çıkarttı azı dişlerini birde 4 tane birden ,canım bu arada biz bodrum için rez.yaptırdık daha önceli postta sormuştum hatırlarsan :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz, büyüyor. azı dişelri daha zormuş. Neyse hangi otele yaptırdınız. nereyi beğendiniz. ne zaman geliyorsunuz. sevindim

    YanıtlaSil
  3. Gümbet te canım the magnific otel 9 haziran da gireceğiz inşallah bakalım Allah kısmet ederse hava ve deniz sıcaklığı nasıl olur o tarihte canım?

    YanıtlaSil
  4. bu sene sıcak havalar. ama geceleri hafif serin olur. deniz suyuda size kalmış bişey ben serin su sevmiyorum, deniz suyu 23-24-25 derece olur ki ben daha sıcak suyu seviyorum :) havalarda 27-30 derece arası olur ki çoğu kişi denize rahat rahat girer. otelde güzel, iyi bir tatil geçirirsiniz inşallah. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Maşallah Naz'a çook tatlı,tombiş yanak olmuşsun sen,çok da güzel gülüyorsun:)Geçmiş olsun canım,iyi ki diştenmiş,Allah başka dert vermesin,artık yaza da giriyoruz daha hastalanmazlar herhalde.Çok akıllı bıdık Naz,herşeyin farkında:)Kendi kendine yeme konusunu ne yapacağız bilmem ama elbet öğrenirler herhalde:)Nice aylara sağlıklı mutlu canım,öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
  6. Hilal cim,okurken eski günlerime döndüm,duygulandım :)
    Sağlıkla çıkarsın geri kalan dişlerini inşallah,zor oluyor ama geçip gidiyor hepsi, şimdi hatırlamıyorum bile, büyüdükçe başka şeyler alıyor yerlerini :) Kuzun çok şeker maşallah, çokta sağlıklı,Allahım tüm hastalıklardan uzak tutsun inşallah.
    Bizim çocukların ismi Naz biliyorsun,hiçbirşeyleri nazlanmadan olmuyor :)))
    Yürüme aşaması seni düşündürmesin,herşeyi gayet normal maşallah,tamda zamanında yürümeye başlamış Naz :) kuzucum benim,gülüşünü yerim senin,ilk fotosu harika,yanağında da nazarlığı olmuş annesi :)Ayrıca Naz ı tebrik ediyorum;daha bu aylarda kendi yemeye başlamış,41 kere maşallah :)
    öptüm sizi :)

    YanıtlaSil
  7. tubacım çok teşekkür ederiz canım. egede aynı bu ufaklıklar gülünce bir başka güzel dimi? kendi yeme işi elleriyle çok güzel gidiyor ama çatal ve kaşık işin içine girince her batıyor, elbet öğrenekler ve ondan sonra evi nur gibi yapıcam :)evet diştenmiş çok şükür ama yaz aylarını sevmeme rağmen yaz gelsin istiyorum kuzucuk artık hasta olmasın diye. kocaman öpüyoruz sizi.

    YanıtlaSil
  8. ferdecım dediler bana Naz koyma çok nazlı olurlar ama ben dinlemedim. gerçekden de nazlı oldu herşeyi. doğumu, dişleri, yürümesi, konuşması ama tabi allah sağlık versin nazlarımıza gerisi geç olsun önemli değil. büyüyorlar sağlıkla büyünsünler inş. bende senin kızını sevgiyle takip ediyorum. umarım bende o yaşlara getirir ve aktivitelerimizi yazarım :) sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)