NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bodrum' dan yaz ve Naz

Yine uzun bir aradan sonra yazıyorum ama bu ara hiç bir şeye yetişemiyorum. Günler 25 saat olsa yine bana yetmez. Yaz yoğun , işler inanılmaz yoğun, Bodrum hıncahıç tatilcilerle dolup dolup taşıyor.
Bizde yazın nimetlerinden bu yoğun iş temposuna rağmen faydalanmaya çalışıyoruz. Günlerimiz çok yoğun. Sabah 08:30 da işe geliyorum, işler inanılmaz yoğun ,herkes bayram ve sonrası için tatilini ayarlamış, tabi bizde 3-4 katı yoğunlukla çalışıyoruz. Akşam 20:00 gibi eve gidebiliyorum, yemek yap , ye nazı hazırla hop dışarıya parka çay bahçesine yürüyüşe gidiyoruz. Naz arabasında dışarda uyuyor , gece eve dönüp uyumamız saat 1 i buluyor. Sabah 8 de tekrar aynı tempo. Pazar günleri Naz 'la deniz maceralarımız oluyor. Yoğun ama güzel bir yaz geçiriyorum sayılır. Bunaldığım , bu tempoya dayanamadığım zamanlar oldu. Özellikle bayramın ikinci yorgunlukdan ölüyorum sandım, hatta kuzucuğa bile sesimi yükselttim :( Bayramdan önce çok yoğun iş temposundan çıktık ve arife günü ben işden çıkar çıkmaz İzmire gittik ertesi gün mezarlık ve bayram ziyaretleri yapıldı gece 2 gibi eve döndük. Tabi Naz, sıcak ve günlerin yorgunluğu başıma vurduki o gün yemek bile yemeden akşama kadar uyumuşum (tabi araladarda uyandım:) akşama kendime gelebildim. Ama ne olursa olsun bu 4 günlük bayram tatili çok çok iyi geldi bana.

Naz da yine hırçın günlerinde malesef, büyük ihtimalle diş çıkartıyor, ne uyuyor ne yemek yiyor herşeye inatlaşıp ağlıyor. Öğle uykusu uyumak istemiyor, uyusa bile bu defa gece yatmak bilmiyor. Düzen diye birşey kalmamış durumda. Akşama kadar doğru düzgün birşey yediği görülmedi son 15 gündür. Biz daha bu dişlerden çekeceğiz gibi görünüyor.

Naz' a gelirsek 20 aylık oldu. Pek bir şımarık, bıcır bıcır ama anlamsız heceler, hiç susmuyor. Abıla (abla), abi,  Labila (komşumuz Rabia ) , Dül (kuzenim Gül) , Dem (komşumuz Cem) , Devdan (komşumuz Sevcihan teyze), Babeyy( ayakkabı) , ııhh ıhhhhhhhhh diye sallanması park demek, düü (su veya süt) ,
enneee (anne) , alaa (hala) , mamanene (babaanne) , ennenne (anane) , didi (cici ), nonnon (her türlü pantolon, şort, etek gibi alt kıyafetlere nonnon diyor) , babay (bye bye), go go (birazdaha bardağına içecek istiyor, koy anne) havhav, pişi pişi (pisi pisi), dıv dıv (bebek arabası, motor, araba, gemi hepsi dıv dıv)  aklıma gelmeyen daha bir sürü ufak tefek kelimeler mevcut ama henüz konuşmuyor cümle kurmuyor.O da olur inş. her hali güzel prensesimin.

Naz ın en büyük değişikliği herşeye hayır diyor. Mama yermisin ? - ıgı ııı      Uyuyalım mı Naz? - ıgı ııı  Bezini değiştirelim mi Naz? - ıgı ııı  Kıyafetleri değiştirelim mi? -ıgı ıı otururmusun ıgı ıı kalkarmısın ıgı ııı herşey ıgıı ıı. İnatlaşıp hırçınlığı cabası, bağırması , ağlaması. Çok üzülüyorum öyle yapınca. Oyuncaklardan en sevdiğimiz şey legolar, şükür ki legolarla yarım saat oyanabiliyor. Takıyor çıkartıyor hele de ilginç bir çizgifilm açarsam yarım saat kesin oturuyor tek başına :) Hala en sevdiği şey gezmek, keşfetmek.

Denizi çok ama çok seviyor. Denizin adı 'dıp dıp' (meali şıp şıp) bugün nereye gidiyoruz naz dediğin anda dıp dıp diyor. Ve sudan çıkmak istemiyor. Simidine oturup ayaklarını şıp şıp yapıyoruz. Çok keyifli bir gün oluyor Naz için :) Ayrıca denize gitmeye başladığımızdan bu yana yaklaşık 1,5 aydır banyoda çığlık çığlığa ağlamıyor. Taburesine oturuyor hemen eline maşrapa , diğer eline duş alıyor, suyu doldurup doldurup boşaltıyor bende bu arada yıkamış oluyorum yine saçını şampuan yaparken mızıldanıyor ama çığlık atmıyor en azından.

Kuzucuğum öyle böyle derken büyüyor ama benim vicdan azabım hiç bitmiyor bazı sabahlar benimle uyanıyor , ben işe giderken enne ennee ağlıyorya içim parçalanıyor. Hele iştahsız ve hırçın olduğu günler ben yanında olsam düzelirmi acaba kendi kendimi yiyip bitiriyorum.

Bodrum bu sene bayramdan bu yana inanılmaz kalabalık, dışarı çıkmak, cafe de restoranda yer bulmak çok zor trafiğe çıkmak ise facia. Biz de akşamları yürüyüş , pazarları deniz olayından çok hoşlandık, çocuğun varsa yaz ayları çok seviliyormuş, 30 sene sonra fikrim değişdi. YAŞASIN YAZ :)

İşte bizden fotolar;
Naz giyinmiş akşam sefasına dışarı çıkmaya hazır :)

                                          
Naz kendine arkadaş bulur ama asla oynamayı bilmez :)
          


                                                   bikinilerimiz :)


 süslü mü olacak bilmiyorum ama oje sür ruj sür ha birde göz kapaklarını gösteriyor far da sürecekmişim :)
Denize gitmeye hazır :)

5 yorum:

  1. Canım ya ne kadar büyümüş maşallah canım hiç vicdan azabı çekme bak ben evdeyim bütün gün onunla ilgilenmeme rağmen hırçın yetişemiyorum yetemiyorum çocuklar iki yaş sendromu geçiriyor arada geliyor gidiyor bana da bu aralar gıcık rüzgar ama sebebi yok:) bu dönem böyle geçecek işte Allah sabır versin biz annelere:) bu arada baya dilli bebek olmuş maşallah naz a

    YanıtlaSil
  2. Sendromlari hiç bitmiyor canları sağolsun :) bak içim rahat etti . Sorma neler söylüyor Naazz diye sesleniyorum neeee diye cevap veriyor :) çok keyifli şirin halleri. Hepimizi sabır zor tabi. Cok öpüyorum seni ve rüzgar i

    YanıtlaSil
  3. Hilalcim Bodrum a gelirsem seni mutlak arayacağım Naz ı yemek için
    Maşallah ne çok büyümüş :)
    yoğun iş temponu okurken çalıştığım günler geldi aklıma. Sabır ve kolaylık diliyorum
    Yaşasın yaz, bitmesin yaz :)
    çok öptüm

    YanıtlaSil
  4. canım ne zaman istersen gel hatta misafirim ol beklerim bodrum a :) yiyebilirsin istediğin kadar :) hem iş hem yoğunluk hem ev işleri hepsi birden çok zorladı beni az kaldı bakalım bu da bitecek.
    yaz asla bitmesin :)
    bende çok öptüm ada kuzuyu ve seni

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ; Bodrumda yaşıyorum Bodrumda yaşayan bloggerları arıyorum , önümüzdeki günlerde blogcuları bir araya toplayan bir firmanın etkinliği olacak , bana ulaşırsan çok sevinirim sevgiler https://www.facebook.com/pages/Sevimin-A%C5%9FkAnas%C4%B1/275221382535138?fref=ts
    teşekkrüler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)