NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

16 Haziran 2014 Pazartesi

2,5 yaşındayız



Artık tam 2,5 yaşında 30 aylık bıcır bıcır bir Naz var karşımızda. Bazen yaşından büyük söylediği cümlerle,bazen çığlıklıkları, ağlamalarıyla, bazen laf anlamayan tutdurmalarıyla sabrımızı zorlasa da çok mu çok sevimli, çok tatlı bir dönemdeyiz sanırım. Hiç susmuyor diyebilirim. Uykusunda bile dönüp cevap verip tekrar uykuya dalıyor. 
Hayatına giren her yeni şey, gördüğü, duyduğu herşey çok ama çok ilgisini çekiyor ama biraz ayran gönüllü çok ilgi duyduğu şeyden buz gibi soğuyabiliyor. 
Sürekli anne şimdi napacağız diye soruyor. Herşeye neden anne, niçin anne diye soruyor. Bazen tıkanıyorum ama çocuk diliyle anlatmaya çalışıyorum. Adını, soyadını ve yaşını söyleyebiliyor. Bazı şekilleri örneğin yuvarlak ve üçgen her yerde bulmaya çalışıyor. 
Oyuncaklarla hala pek ilgisi yok sadece bir arkadaşı gelirse oynuyor ve tabiki paylaşamıyor. Ben eğer bir oyun kurarsam o zaman eşlik ediyor. Hala dışarda olmayı, parka gitmeyi oyuncaklara tercih ediyor. Yani sosyalleşmeyi seviyor ama sende anne diyor yani beraber. Bazen 1 saat dışarda kalsa yetiyor bazen hiç eve dönmek istemiyor. Ruh haline göre ayarlamaya çalışıyoruz. 

 Benim yemeğim bitince afeyin anne. Alkışş diyor. Ama kendisi asla yemeğini bitirmiyor. Bu ara büyüme sütüne bahane buluyor iki yudum alıp bahaneler uyduruyor içmemek için, yok sıcak, biberon akmıyor, anladım ki içmek istemiyor. Sanırım inek sütü denicem artık ve günde bir defa vericem. şimdiye kadar günde 2 biberon içiyordu sanırım artık sıkıldı. Herşeyden mutlaka bir yada 2 lokma yiyor ama 5-6 lokmayı  geçmiyor bir öğünde yediği. Çok üzülüyorum.
 Tuvalet işi biraz uzun bir mesele şu anda kısaca bahsetmek istiyorum. Yok asla söylemek istemiyor. henüz başaramadık. Geceleri uykuda baş parmağını emmeye devam ediyor ve parmak artık nasır tutdu diyebilirim, bundan vazgeçirmek için arayışlara girdim. Uykuya dalmak için burun oynama alışkanlığına son sürat devam ediyor.
Hala çok temkinli, ürkek ve korkak. Ama çok yürekli, merhametli, metanetli ve nazlı.
Çok sıcakkanlı, anlaşamadığı kimse yok diyebiliriz. Babasına aşık ama annesiz olmaz diyen çocuklardan :)

4 yorum:

  1. ay kocaman olmuş maşallah! :) yalnız anneye alkış iyiymiş! komik kız! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiz. çabuk büyüyorlar hergünün kıymetini bilmek lazım. Çok daha komikleri var ama unutuyorum malesef

      Sil
  2. Maşallah kibar kızıma çok tatlı olmuş canım, özledim valla:)Devam sütünü bence de bırak canım bak gör daha çok yiyecek o zaman:)Herşeyi sormaları çok güzel ama bazen yoruluyor insan:) Sağlıklı ayları olsun inşallah çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler tubacım bende sizleri özlüyorum ama iş-ev-çocuk derken kaybolup gidiyorum hayatın içinde. Naz herşeyi bıktırana kadar soruyor, sen cevap verdiğin anda aynı soruyu tekrar soruyor cevap veriyorsun tekrar soruyor cevabını alıyor ve en sonunda susuyor ama 2 dk sadece :) bizde sizi çok öpüyoruz canım

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)