NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

28 Kasım 2012 Çarşamba

Meraklı NAZ 1 yaşına girerken

12.ci ayımızı bitirirken birçok şey var yazacak ama hepsi aklımda kalmıyor malesef. Hep diyorum şunu da not almalıyım bunu unutmadan yazmalıyım ama malesef unutuyorum. Son zamanlarda çok hızlı değişim göstermektesin, birşeyi öğreniyor birkaç gün sürekli yapıyor sonra vazgeçiyorsun ve yine ben seni hayranlıkla izliyorum. Artık ilk 8 - 9 aya göre çok fazla hareketli ve meraklısın ayrıca inanılmaz bir inatçılığın, hırsın sözkonusu! bu beni bazen endişelendirse de annelik yüreğimi bilmem sana hiç kızamıyorum, kızsamda saniyede unutuyorum. Hayatım oldun sen benim hergün binlerce şükür ediyorum Allah' a seni bize verdiği için. İyiki diyorum hayata tutundu benim kızım, iyiki bize hediye edildi. Başında da söylediğim gibi unutuyorum çoğu şeyi ama artık unutmadan buraya yazacağıma sana söz veriyorum meleğim.

Yapma dediğim herşeyi yüzüme bakıp, gülümseyip tekrar yapıyorsun. Eğer  ben üstelersem yapma diye, sende  bana sinirlenip "aahh" diye bağıyorsun. Hatta geçen gün benim sana sinirlendiğimde yaptığım gibi yapıp işaret parmağını salladın bana, çünkü sehbanın üstünden inmek istemedin :)

İnanılmaz meraklısın. Değişik bir şey eline geçince önce büyük bir sevinçle çığlık atıyor sonra kaşlarını çatarak elindekini bilim adamı edasıyla incelemeye başlıyorsun. Oyuncakla pek işin olmuyor merakdan. Benim peşimden sürekli evi dolaşıyorsun, etrafı keşfetmek istiyorsun. Evde biraz hırçınsın ama dışarı gezmeye çıktığımızda asla sesin çıkmaz. Pür dikkat etrafı incelersin elinde oyuncak olmasına gerek kalmaz. Bu arada gezmeye, farklı mekanlar farklı insanlarla olmaya bayılıyorsun :) Bu gezme merakından dolayı; kim gel hadi dese gidiyorsun peşinden :)
Hep söylüyorum inatçısın inanılmaz bir hırsın var. Eğer o sehbaya çıkacaksan bir kaç deneme yapıyorsun , hiç yapamazsan çığlığı kopartıyorsun, birimiz hemen yardıma yetişiyor. Bu arada hiç anlamadık ne zaman bu kadar ayaklandın. 8-9 aylıkken başladın yerde asker gibi sürünmeye. Sonra 25 ekimdi hop diye başladın emeklemeye, 20 gün sonra da sehbanın üzerine çıkmaya ve koltuğa tutunup ayakta durmaya..1 gün sonra yani 15 kasım da evdeki 3 basamağa çıkıp çıkıncada kendini alkışlamayı öğrendin. Şimdilerde de bulaşık makinasının kapağı açıksa çıkıp üzerine oturmaya bayılıyorsun.

Bütün bunları yaparken çok temkinlisin. Hayranım bu huyuna. Sehbaya çıktıysan bir kaç dakika inmek için sağa sola aşağıya bakıyorsun ama inmiyorsun asla , hemen bağırarak yardım istiyorsun . Sanırım ve   bizim yatakdan düşürdüğüm için daha da dikkatli oldun :( malesef çok üzüldüm ben de seninle birlikte ağladım ama 2 saniyede nasıl yerdeydin anlayamadım.(bu arada 26 ekimdi)

Düğme, küpe,kolye, çanta sapı, boncuk gibi şeyler oynamaya bayılıyorsun. Su dolu kovalara, kablolara, bayılıyorsun.  Hatta geçenlerde su dolu toz alma kovamı halının üzerine dökmüş ve sende suyun üzerine oturmuş şıp şıp suyla oynuyordun. Benim hatam bende kovayı ortalıkda unutmamalıydım ama acemilik işte bende öğreniyorum. Şimdilerde banyonun kapısı sürekli kapalı :) Çok hızlı reflekslerin var benim gibi yavaş bir anneye zor oluyor bakalım başımıza neler gelecek. Kucağımdaysan evin içinde erişebildiğin herşeyi hemen kavrıyor, alıyorsun. Sürekli gözün, ne karıştırabilirim diye görev başında! 5 saniye saysak bile aynı yerde bulamıyoruz seni çok hareketlisin.

Çok metanetli (bunu hep söylüyorum), güler yüzlü, hırslı, inatçı, rahatına düşkün, sıkıntılı, çok içli, hafif korkak, şakacısın. Şakacı evet şöyleki yerdeki küçücük nokta kadar bişeyleri bulup ağzına atıyor ve bunu biz yapma dedikçe oyun haline getirip ağzında bişey varmış gibi geveliyor, eğer bende ay ne var ağzında çıkar kızım yapma böyle şeyler dersem çok hoşuna gidiyor kıkır kıkır gülüyor, oyun haline getirip şaka yapıyorsun bize :) "Kızım nerde benim, aa naz nereye gitmiş"oyununa bayılıyor. Kıkır kıkır aahh diye bağırıp kafasını olduğun yere uzatıyorsun.

Tüylü şeyleri hiç hazmetmiyorsun, çok gıdıklanıyor hatta elinle bile tutamıyorsun. Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi düşmanımız korkuyorsun. Yüzüne üflendiği zaman çok tepki veriyor gözlerini hem kocaman açıyor hemde kırpıştırıyorsun(doğduğundan bu yana korktuğun herşeye gözlerini kocaman açarsın zaten)Malesef aklına geldikçe dişlerini birbirne sürtüp gıcır gıcır yapıyorsun çok huylanıyorum yapma diyorum sana ama sen inadına yapıyorsun dakikalarca :( Çıplak kalmak çok hoşuna gidiyor şap şap vuruyorsun göbişine sevinç çığlıklarıyla. Banyoda hiç ağlamadın şimdiye kadar ama son zamanlarda çıkmak kaçmak istiyorsun çünkü vücuduna ve kafana su dökülmesin istiyorsun. Ama bıraksam saatlerce suyla oynayabilirsin. Bye bye anlamına gelen baş baş yapıyorsun. Kapı tıklatır gibi heryere vurmayı çok seviyorsun ve bunu özellikle kafana yapıyorsun :) Şu sıra kulakların nerde deyince dakikalarca kulağını çekiyorsun. Neden bu kadar abartıyorsun anlamadım ki :))

Makarna,yoğurt, börek ve tatlı şeyleri yemeye bayılıyorsun. Uykuyu seviyorsun ama senin canın isterse davul çalsa uyanmıyorsun. Eğer uyanacağın varsa ayak tıkırtısına uyanıp asla uyumuyorsun. Bir de yatağında değilde gezmede bir yerde gözlerini açarsan uyku esnasında çok uykun olsa bile hayatta tekrar uyumuyorsun , malesef yer yadırgıyorsun.

Emzik hiç emmedin doğduğundan beri çok uğraştım günlerce ama ben ağzına her koyduğumda bıkmadan püf diye geri ittin çünkü parmak emdin. Dişlerin çıkmaya başlayınca parmak emmeyi gündüzleri bırakdın geceleri uykunda hala parmak emiyorsun. Uyurken sessiz bir odada kendini ordan oraya çarparak ve en sonunda sızarak uyumayı tercih ediyorsun, olmazsa ayakda sallanarak. Müzik dinlemeye bayılıyor hemen kollarını kaldırıp vücudunu bir sağa bir sola sallamaya başlıyorsun. Ayrıca bizim çiftetelli oynarken parmaklarımızı çıt çıt etmemizi dikkatlice izleyip sende yapmaya çalışıyorsun bayılıyorum o ellerine :)

Ba-ba-ba, de-de-de ve kın-kın-kın en çok kullandığın heceler sanırım anne demiyeceksin :( Ağlarken önce kaşlarını dudağını büzüştürüyor sonra ağzın kapalı ııımmııı ığğmmmıııı diye ağlıyorsun. Çok kibar yani :) 31 ekim 2012 de 8 kilo 69 cm din. Bakalım bu ay ne olacaksın ama genel olarak zayıf ve narin bir yapın var zira o harekete kilo alman çok zor.

6 tane dişimiz var hala başka diş gelmedi. O dişlerle evimize her geleni candan gülerek karşılarsın ayrıca babanla benim birbirimizi kucaklayıp öpmemize güler, hızlı hızlı gelir sende bize sarılırsın. Allahım bizi hiç ayırmasın
İkinizde benim canlarımsınız.

Biraz uzun oldu ama biz 1 yaşımızı bunlarla karşılıyoruz. Her gün diyorum ki bu benim küvezde gördüğüm heryerinde serumlar burnunda hortum bağlı mimini kızım mı? Allaha her gün şükür, sanada binlerce teşekkür ediyorum annelik duygusunu bana yaşattığın iyi günlerini gösterdiğin için...










10 yorum:

  1. 1.yaşı kutlu olsun cimcimenin:)Çok tatlı ve zeki.Hareketli çocuklar pratik zekalı oluyor ileride.Temkinli olması senin açından çok rahat olmuştur,başka türlü hep endişe içinde oluyor insan.Allah hep güzel günlerini,başarılarını göstersin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiz tubanne :) Amin hepimizin evladına göstersin. umarım dediğin gibi zeki olurda bu hareketli günlerin yorgunluğunu unuttur bize fıstık :)

      Sil
  2. canım yorumlarından kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum yazan için rahat olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz acemilik var blog kosunda. ama düzelttim söylediğinizi :)

      Sil
  3. Kocaman bir maşallah tatlı prensese :)

    YanıtlaSil
  4. maskot boncuğum benim. mahaşallah ona.. zaman çabuk geçiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde nasıl çabuk geçti anlamadım 1 senedir birlikteyim bu maskotla ama hala 1 ay gibi geliyor.

      Sil
  5. bu sayfanızı ilk ziyaret edişim ve sanırım sık sıkda ziyaret edeceğim sevgilerimle

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)