NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

5 Mart 2013 Salı

Allah korudu...

Görünmez kaza geldi başımıza dün akşam . Naz bu aralar hiç durmuyor. Yere göğe sığmıyor. Her yere her şeye pire hızıyla yetişiyor. Dün akşam her zaman yaptığımız gibi yemekden sonra bulaşıkları makinaya yerleştiriyordum. Naz makineyi açık gördüğü her an koşup gelir hep.Dur yapma, cıs falan derken , babası oyalarken bitirir kapatırım hemen. Eşim yok İzmire gitti dün. Babam vardı evde. Naz koşup gelip bulaşık makinesinin kaşıklığına elini sokması ve meyve bıçağını kavraması, baş parmağını kesmesi ve bıçağı alıp emeklemeye başlaması hepsi hızlandırılmış film gibi oldu gözümün önünde ben dondum kaldım. Bıçağı aldım elinden ama bir metre kadar emekledi bıçakla tamda sapı avucunda, ucu da kendisine çevrili halde. Aklım çıktı yerinden ya o anda her zaman olduğu gibi sendelese düşse bıçağın üstüne mazallah aklıma bile getirmek istemiyorum ama bıçak bir yerine girse.. Ay düşününce bile heryerim titriyor ki dün bütün gece kendime gelemedim. Allahdan sadece parmağını kesti ama çok kanadı. Annem, abim , babam , ben hepimiz koşturmaca ve Naz' ın çığlıklarıyla ufak çaplı bir kaos ortamı yaşandı. Peçeteyle iyice bastırtık kesik parmağına. Durmadı bir türlü. Pansuman bantıyla peçete koyup yapıştırdık ama 1 saat boyunca elindeki bant aklına geldikçe çığlıkları kopartıp ağladı. En son çıkardım ve kanaması durmuştu o minnacık parmak kıpkırmızı olmuş. Çıkardıkdan sonra aklına tekrar gelmedi parmak, rahatladı , ee tabi bizde rahatladık ama çok korktum.
Bazen kendime kızıyorum çok acemiyim, kendime gelecek tehlikeleri bazen sezemiyorum bile ki Naz' a gelecek tehlikeleri sezip nasıl koruyacağım onu diye bazen kızmıyor değilim kendime. Ama çocuk işte ve görünmez kaza.
Yürümeye henüz başlamadı ama yürüyünce herşey daha zor olacakmış gibi gözüm korktu . Dediğim gibi Naz o kadar hareketli ki , her dakika ufak tefek kazalar atlatıyor ama onlara ağlamıyor. Kafayı çarpma, hızlı hızlı emeklediği için yüzü koyun kapaklanma, parmakları oraya buraya sokmaya çalışırken çizikler oluşması derken gün içerisinde hep bir tehlike sözkonusu ama kanlı olunca ben fena oluyorum nedense...
Hiç bir şey yemiyor doğru düzgün ama içine enerji topu kaçmış gibi. Oturduğu yerden elindeki inceliyor olsa bile yirmi defa o küçücük totoyu ordan oraya gezdiriyor. Elindekini asla bırakmadan kalkıp kucağıma oturuyor sonra koltuğa tekrar geçiyor olmadı koltuğun koluna oturuyor olmadı tepesine çıkart beni diye ağlıyor.. Bazen dayanamıyorum yeter artık diyorum sesimde hafif yüksek çıkıyor o zaman anlıyor beni üzdüğünü ve bir süreliğine sessiz haline dönüyor ama bir süre. Sabrımı deniyor resmen. Babasıda bende Naz gibiyken o kadar uslu bebeklermişiz ki annem benim elime bir oyuncak verir , 3 saat boyunca bir koltukda oturtabilirmiş hiç sesim çıkmazmış annem işini yapar onu izlermişim, elimdekiyle oynarmışım. Eşimde öyle, annesi hatta bir gün eline top vermiş git şu komşunun camını kır, ben ödicem camın parasını diye o kadar usluymuş ama bizim kız aynı dayısı. Erkek olsa ikizi doğdu sanarsın abimin.
İçinde evlat sevgisi varsa Allah herşeyin sabrını veriyor. Onun her türlü hırçınlık, yaramazlık, güzellik herşeyine katlanıyorsun. Napalım Allah' ım büyük kazalardan ve belalardan korusun yavrularımızı.
Seviler

4 yorum:

  1. Amiin diyorum tüm dualarına.Allahım korusun tüm yavruları,anne-babalarına bağışlasın hepsini.
    çok geçmiş olsun ama bunlar her evde olabilecek kazalar,kendini suçlama lütfen.Naz çok hareketli gerçekten,maşallah :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba, okurken bile heyecan yaptım bende. çok çok geçmiş olsun allah daha büyüğünden korusun..

    YanıtlaSil
  3. çok sağol ferdacım geçti parmağı ama çok korkuttu beni. çok hareketli anz kontrol etmek çok ama napalım önce allaha sonra bize emanet artık dikkat edicez. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederiz özge, hepimizin evladını allah korusun. sevgiler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)