NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

19 Aralık 2012 Çarşamba

Naz' ın doğum günleri, mevlüdü, kınası vs....

Evet çok şükür kızımın şimdiye kadar okutamadığımız bebek mevlüdünü okuttuk ve bilmiyorum heryerde var mı ama burda adet olan ellerine kına yakma merasimini bitirdik. Bu üzerimde büyük bir yükdü. Esasında adetlere göre 6 aylıkken yakılması gerekiyor bu kına ama artık bu adet biraz değişmiş herkes ilk yaş günüyle birlikte yakıyor. Esasında ben böyle adet, gelenek ve görenek işlerinden çok hoşlanmıyorum ama burda mecburen biraz çevreye göre hareket etmek , ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Fenada olmadı hani :)

Resimler aşağıda ama çok resmimiz yok malesef herşeye birden yetişemedim. Kızı tutayım, gelenlerle ilgileneyim falan derken fotolar malesef özensiz, az ve bulanık çıkmış. Ya böyle durumlarda kendime iyi bir fotoğrafçı bulmam gerekiyor zira ailemde benden başka foto çekme meraklısı yok, bende çok meraklı sayılmam esasında ama kızım için mecburen yapıyorum. Fotolar için sonradan bayağı üzüldüm ama napalım elimizdekilerle yetinicez artık.

10 aralık doğum günüydü kızımın o gün kendi aramızda yengeler, akrabalar bir pasta üfledik. Kısa bir merasim. 15 aralık cumartesi gündüz mevlüd okundu, kınamız yandı. Akşam arkadaşlar geldi tekrar pasta kesildi. İşte resimlerle NAZ' ın doğum günleri...

10 aralık uğur böcekli pastamız, Naz maytapları çok sevdi

Ayrıca ilk defa gördüğü mum ve maytaplara çok şaşırdı

Üflemeyi beceremedi. Sadece baktı kuzucuğum

Komik çocuk ya herşeye şaşırırmı bir bebek?

Bu arada küçük gelen elbisemiz hemen değiştirildi ve bu elbise daha çok hoşuma gitti

Giyindik, süslendik misafirlerimizi karşıladık

Kafamızdaki bu bandı sadece resim çektirmek için zar zor bir kaç dakika tutabildik

Artık sinirlendi çıkarın bu bandı kafamdan diye :)

Çıkardık rahatladık ama biraz kalabalıkdan hoşlanmadık, uykumuzda geldiğinden mız mız dık

Akrabalarımız geldi

Komşular, Arkadaşlar geldi mevlüd başladı

pilav ve ayran ikram edildi gelen misafirlere

Kına elbisemiz giyildi ve durmadığı için eline ne bulduysak verdik. Açacakla oynuyor

Çok sinir yaptı çok

Yine adetlerimizden tepsinin içine kalem, altın,makas,ayna,kitap kondu. Bebek hangini ilk alırsa büyüyünce onunla ilgili bir mesleği olacak diye yapılıyormuş bu adet :) Örneğin kalem,kitap alırsa okuyacak büyük adam olacak, ayna alırsa güzelliğine düşkün olacağına, makas alırsa terzi, altın alırsa zengin :)
kuzucuğum hepsini teker teker sol eliyle aldı sağ eline biriktirdi. Ama ilk kalem aldı, sonra makas, sonra altın, sonra kitapa yönleniyordu ki biz aldık tepsiyi önünden . Zira benim meraklının hepsini alacağı belliydi :)
Kınamız geldi. İlahiler eşliğinde kınamız başladı. Hem ellerine hem ayaklarına yanması gerekiyormuş ama zaten durmuyor, iyice sinirleri bozuldu, korktu. Hayır dedim sadece azcık ellerine sürelim kınayı adet yerini bulsun :)
Yaktık ama ne ağlamak ne ağlamak resmen kıyametler koptu. Zor sakinleştirdim. Ellerini yıkarken bile katıdı ağlamakdan. Hemen sütünü içirip mis gibi uykusuna daldı, rahatladı. Kalabalık gitti, bende bir kaç saat dinlendim. Bende bayağı stres olmuşum o ağladıkça, iyi geldi bir kaç saat dinlenmek

Kalktım, kuzucuk uyurken evimizi süsledim. Akşama tekrar hazırlık yaptım

Masamızı ve pastamızı hazırladım. Pastayı aldım tabiki :)

Pembişli pastamız. Nedense kızım doğduğundan bu yana bayılıyorum pembenin her tonuna.
Kıyafet bile alırken başka renk düşünemiyorum.

Yine üflemeyi beceremedik ben yardım ettim bu defa :)

Gecenin sonu. Canımsınız ikinizde. Sizi çok seviyorum.
Her zaman birlikte olalım

6 yorum:

  1. İlk resimdeki bakışına bittim,çok tatlı ve meraklı bakmış.Kına elbisesi de çok yakışmış,herhalde düğününe kadar çocuk bir daha kına görmek istemeyecek.Pastaları da çok güzelmiş:)Nice yıllara,hep birlikte,hep mutlu olun:)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederiz tubbanne. aynen o kadar nefret etti kınadan.

    YanıtlaSil
  3. bende katılıyorum bir daha kına istemiyecek ama çok tatlı her fotoda maaşallah Rabbim nazarlardan korusun

    YanıtlaSil
  4. amin canım cümlemizin evladını nazarlardan korusun:)

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı kızınız maşallah.. kınalık da elbisesi de pek yakışmış :) blogunuza denk geldim ve izlemeye aldım sizi.. benim de 10 aylık bir oğlum var, o da her gördüğüne şaşırıyor, aynı tip bunlar :)
    ben de yeni blog açtım beklerim

    kurdelelikedi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim , bende inceledim sayfanızı oğlunuz çok şeker maşallah. bloğunuz hayırlı olsun bende katıldım. sevgiler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)