NAZ büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

29 Mart 2013 Cuma

Bodrum da tatil - Bölüm II

Bodruma bahar geldi. Hoşgeldi. Evet kışını çok seviyorum güzel Bodrum un ama bahar içime ayrı bir heyecan ve kıpırtı getiriyor. Sabah erkenden kalkıp işe hazırlanırken açıyorum bütün perdeleri içeriye sızıyor bütün pencerelerden güneşin o sıcak ışıkları, sonra açıyorum camı ohh mis çekiyorum içime bahar kokusuna karışmış, yasemin çiçeklerinin kokusunu. Nasıl mutlu geliyorum işe anlatamam.
Ben yaz aylarında tatil anlayışı olmayan bir meslekde çalıştığımdan mıdır yoksa tatil anlayışım mı farklı bilmiyorum ama yaz aylarında otelde akşama kadar havuzda, denizde sırılsıklam o sıcağın altında suya girmeyi, serinlemek için içtiğim içecekden boğazımın şişmesini, bunalınca klimanın altına kendimi atıp heryerimin tutulmasını hiç mi hiç sevmiyorum. Nasıl ama yazdan soğuttum sizi dimi? Olsun herkes buraya ilk ve son baharda da gelsin ve sonra her sene gelmek isteyecek, hatta burdan bir ev alsam emekli olunca buraya yerleşsem hayelleri kurmaya başlayacak.


Bahar ne güzel bir mevsim, hele bu sene bıktıran fırtınalar yüzünden güneşi gören herkes sokaklara döküldü. İçimizde bir bayram havası oldu. Bu mevsimde buraya gelmek isteyenler için hava sıcaklığı 23-24 olarak değişiyor,  akşamları hava hafif serin. Üzerinize yedek kalın bişi almadan çıkmayın.
Fotoğraf çekmeyi sevenler alın elinize makinenizi, atlayın arabaya tüm yarımadayı, tüm koyları köyleri bir günde gezin ve eşsiz kareler yakalayın.
Doğayı severler giyin spor ayakkabılarınızı sahili boydan boya yürüyün olmadı dağ, çayır, bayır gezin. Açın çimlerin üzerine örtünüzü, alın yemeklerinizi ağaçlarla, kuşlarla güzelce doyurun karnınızı. Böyle yürüyüş traceking severler Yalıkavak beldesinde mutlaka Sandima Köyüne çıkmalı. Burası 1960 senesinde terkedilmiş, Bodrum un eski evlerinden oluşan , dağın tepesine kurulmuş belki 300 yıllık bir köy. Köyün her yerinden denizi görmek müthiş bir haz. Keşif ve gezi meraklıları için harika bir yer. Doğa, terkedilmiş köy, boş taş evler, manzara ilk gittiğimde bana müthiş bir haz vermişti.
Ayrıca mutlaka Bodrum kalesini ziyaret edin, önceden bu kale denizin ortasında imiş, ama zamanla deniz doldurularak karayla birleştirilmiş. Harika bir eser, mutlaka gezilmeli. 
Halikarnas Mozele (Kral Mausolos adına hem karısı, hem kız kardeşi olan Artemisia tarafından yaptırılmış anıt mezar) Karyalılardan  kalma, dünyanın yedi harikasından biri sayılan antik mezar kalıntılarının bulunduğu açık hava müzesidir fakat gerçekden de üç-beş taş , sütun parçasından başka bişey bırakmamış sevgili İngilizler. Müzenin çok değerli parçaları ve heykelleri şu anda İngilterede British Museum da sergileniyor ama yinede görmek isteyenler için burada anıt mezarın maketi sergileniyor gerçekden müthiş, buraya gelip de Moselium u görmeyen turist yoktur herhalde. Tarihle ilgili olanlar için güzel bir kısa gezi olabilir.

Denize girmek çok önemli değil, biz kafamızı dinlemek istiyoruz diyenler Bodruma yakınsanız eğer atlayın arabınıza bu mevsimde bir haftasonunu geçirin burda. Arabanız yoksa kiralayabilirsiniz, bir çok firma var  benim çalıştığım firmada 70-85tl civarında araçların günlük fiyatları nisan sonuna kadar. Arabasız olmaz Bodrum da, çünkü gezilecek, görülecek yerler hep uzak. Bodrum merkezde kalınacak otel ve pansiyonlar bu mevsimde de hizmet veriyorlar. Marina tarafında kalırsanız, akşamda bu taraflarda damak zevkinize göre müthiş restorantlarda akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Herkese uygun harika restorantlar özel marinaya yakın yerlerde. Akşam biraz eğleneyim, bir bardak içkimi içip dinleneyim diyenler yine marida da yat club e gidebilir. Az oynamalı, bol oturmalı, güzel müziklerin çalındığı bir yer, ayrıca bar kısmına geçmeden restorant bölümünde müthiş lezzetler var bilginize. Ama yok eğlence, müzik değilde, sevdiklerimizle sohbet edip, kahvelerimizi içmek istiyoruz diyenler yine marinada Kahve Dünyasına gidebilir ya da alıştığımız, bildiğiniz kahve lezzetleri için yine marina caddesinde Starbucksa uğrayabilirler

Eminim bu kısa Bodrum ziyaretinden sonra geri dönmek istemeyecek ama mecbur dönecek fakat herkese pozitif enerji enjekte edeceksiniz.Şimdiden herkese iyi tatiller.
Sevgiler 

8 yorum:

  1. ahhh bodrum canım bodrum şuan orada olmayı çok isterdim. ben tam bir bodrum aşığıyım. bu yıl ev falan alınca bodrum hayal oldu bize. Hilalciğim uygun fiyata bebekle gidebileceğimiz tavsiyen varmı?

    YanıtlaSil
  2. dimi ya bodrum bir başka. bakma böyle anlattığıma ben bunların hepsini evlenmeden ve kızım doğmadan önce yaptım. hepsinin tadını çıkardım, bir başka bir ahenk bodrum. yaşanılası, anlatırken kelimeler az geliyor. Ben bardakçı denilen koy da mavi, azka ya da salmakis otelleri öneririm size, hem marinaya çok yakın, hemde müthiş bir koy burası. bu koyda sabahları o müthiş manzaraya uyanmak gibisi yok :)gelirsen haberim olsun :) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım biz bu yıl bodrumu düşünüyoruz tatilde gezilecek tarihi yerler güzel bir otel tavsiye edermisin otel olmasa bile gezilecek yerler falan :)

    YanıtlaSil
  4. ben 6 senedir uçak bölümü departmanında çalışıyorum, dolayısıyla her sene yenilenen el değiştiren otelleri pek tanıyamıyorum ama siz merkeze uzaklığına, çocuk aktivitelerine göre bardakçı, turgutreis, yalıçiftlik,torba da size uygun bir otel mutlaka bir ofise giderek seyahat danışmanından seçiniz. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. İnsanın hayatı tatil gibi olmalı aslında dimi:)Yani doğa da olmalı,deniz de,herşey..Koca bir seneyi egzoz kokuları arasında geçirip 10 gün denizi görsem nolur,görmesem nolur,sadece sinirim bozulur:(Çok şanslısın canım,tadını çıkar her anının:)

    YanıtlaSil
  6. canım benim teşekkür ederim. evet çok konuda şansız derdim kendimi ama bu konuda şanslıyım inan burda yaşamak ve hergün eşsiz manzaraya uyanmak harika ötesi. bekliyorum senide buralara inş. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok özledim çook :))) ben 7,5 yıl milasta yaşadım ama bodruma çok sık gelip gittim benim için hoş bir gezi gibi oldu bu yazı :)

    ben izleyiciniz olmayı deniyorum ama hep sayfa hata veriyor. yine de ara ara denemeye devam edeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. izleyicilerim arasında görünüyorsunuz. özlenecek unutulmayacak kadar güzel dimi? tekrar gelirsiniz umarım. teşekkürler. sevgiler

    YanıtlaSil

Hayat paylaştıkça güzel.Siz de fikrinizi yazın ve paylaşın :)